4 av 6
5 av 6
6 av 6

SSK-seger – men ändå mörker

Fel lag vann i Timrå. Det gjorde Södertäljes två poäng mot Rögle till ett steg tillbaka snarare än två framåt och vägen till att undvika kvalseriespel blev längre än den var tidigare - Vi behöver bara trepoängare… men det är fem matcher kvar och har allt i egna händer tror jag, om vi bara vinner det vi har kvar, spådde segerskytten Petri Pakaslahti.

Det gick inte Södertäljes väg på måndagen. Dels förlorade man en poäng hemma mot Rögle och samtidigt vann Timrå hemma mot Modo. Det ger - med fem matcher kvar att spela - svåra sju poäng upp till Timrå och åtta till Modo och en klart sämre målskillnad.

Ändå tycktes segerskytten Petri Pakaslahti vara positiv efteråt.

- Vi behöver bara trepoängare… men det är fem matcher kvar och har allt i egna händer tror jag, om vi bara vinner det vi har kvar, sade finländaren till ppv och syftade troligen till att han räknar med att tar man bara 15 poäng, så kommer troligen något av ovanliggande lag att tappa.

För motståndarmässigt har man inte ens kvar att möta Timrå och kan inte ta in tre "gratispoäng" den vägen.

Men för att ta det från början kunde Södertälje mycket väl ha plockat full pott i matchen. Man hade 1-0 fram tills åtta minuter återstod av matchen. Då gjorde Riku Helenius sitt enda misstag i matchen när han släppte in ett skott i ett öppet läge från Mattias Sjögren. Ett skott han borde ha hunnit plocka.

Bara två minuter tidigare hade Helenius rånat just Sjögren när denne parkerade framför vid bortre stolpen och fick ett sidledspass som den finske målvakten slängde sig likt en fotbollsmålvakt och stoppade raklång.
En av säsongens fräckare räddningar.

SSK fick därefter flera chanser att avgöra i slutskedet. Man hade bland annat två raka powerplay sista sex minuterna utan att föra mål innan man fick med sig en utvisning in i förlängningen som snabbt (25 sekunder) gav en segerpuck - men en tappad poäng.

Linus Klasen skottpassade till Pakaslahti som styrde in pucken framför mål.

- Jag visste innan att Linus skulle försöka hitta mig. Jag sätter bara bladet på isen. Han brukar alltid passa, så…

Han var nöjd med segern, men ändå missnöjd med poängtappet.

- Det var viktigt att få två poäng… men men, hade du frågat innan matchen hade vi inte varit nöjda med två poäng.

Södertäljes första mål kom redan i första perioden. Målet gjordes av Yanick Lehoux efter klapp-klapp-spel där Linus Videll diagonalpassade till Jonas Almtorp till vänster om målet som passade vidare in till Lehoux som fick öppen kasse.

I andra perioden tappade Rögle det mesta av initiativet och byggde redan där lite grann upp för den kvittering som Rögle senare kunde få i tredje perioden.
- Vi är alldeles för mesiga och omständliga i andra perioden. Den är jag inte alls nöjd med, sade Peter Popovic efter andra perioden.

För Rögles del innebar förlusten att man numera är så nära klara för Kvalserien man kan vara utan att vara definitivt klara.