- Foto: Scanpix

Luleå spydde bort poängen

Elitseriehockeyn visade sitt tristaste ansikte ikväll i Coop Arena, då Färjestad revanscherade sig efter fiaskot mot Modo i lördags och tog alla tre poängen borta mot ett magsjukt Luleå, i en tempofattig och tam tillställning. - Vi ville revanschera oss i dag, säger Henrik Karlsson.


Jämfört med gårdagens OS-final mellan Kanada och USA, var kvällens elitseriemöte mellan Luleå, plågat av magsjuka, och ett Färjestad plågat av allmän tristess och vånda, rena damhockeyn i form av intensitet och underhållningsvärde.

Inte heller hjälpte det att domarduon Christer Lärking och Ulf Rådbjer ville införa någon ny sorts bedömningsnivå i säsongens elfte timme - där beröring i stort sett var förbjuden.

- Vi fick lite nya direktiv innan matchen, men det vore ju kul om vi fick spela lite fem mot fem också, sa FBK-tränaren Perra Johnsson till ppv.

I slutändan var i alla fall Johnssons värmlänningar minst dåliga i Coop Arena och kunde ta hem en 2-1 seger, efter att Luleå bjöd K på ett friläge i boxplay, som kanadensaren säkert förvaltade fram till sitt blott tionde mål för säsongen.

Nöjd med defensiven


Luleå reducerade visserligen direkt därpå, men med magsjuka i laget och dessutom ett antal skador under matchen, hade inte norrbottningarna någon energi i slutet av matchen. Eller ja, någon större energi hade man vill inte tidigare heller. Nåväl.

- Vi är tillbaka i defensiven nu. Box play-spelet kan man absolut inte klaga på. Laget ställde upp till 100 procent på det vi pratat om innan matchen, menar Perra Johnsson, som inte verkade störa sig på matchens icke-existerade spelkvalitet.

I Färjestad fick nu också målvakten H, syndabock i storförlusten mot Modo, nu bli något av matchhjälte tillsammans med McDonell, då stockholmaren räddade 95 procent av skotten han fick emot sig.

- Vi ville revanschera oss i dag – inte minst jag som var bedrövlig sist mot Modo. Det var en otroligt jämn match där båda lagen skapade chanser för att vinna, och det är små marginaler som avgör, konstaterar Karlsson.

Trots förlusten har Luleå altjämnt fyra poäng ned till slutspelsstrecket - även om den marginalen lär krympa med dagens spel.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!