Joakim Eriksson fixade segern mot Skellefteå.
Joakim Eriksson fixade segern mot Skellefteå. - Foto: SCANPIX

Skellefteå tappade toppmark

Skellefteå hade via en bortaseger idag mot Linköping chansen att sätta rejäl press på Färjestad i kampen om en topp-fyra placering. Den chansen tog inte västerbottningarna.


Linköping hade tre förluster på sina fyra senaste matcher, inför kvällens hemmamöte med Skellefteå. Ett Skellefteå som med seger ikväll, fortfarande skulle ha tre poäng ned till femman Färjestad och sätta press på det eviga topp-fyra laget inför elitserieavslutningen.

Det började också bra för Skellefteå, som hade ledningen med 1-2 efter två perioder - men skrattar bäst som skrattar sist.

- Vi får vara nöjda med att bara ligga under med 2–1, sa LHC:s veterancenter Joakim Eriksson efter första perioden.

Den normalt poängstarke Eriksson som har haft en tung säsong i vinter, med endast 17 poäng på 47 matcher inför den här kvällen och gick -3 i senaste matchen mot Luleå, skulle dock vakna till i mittperioden. Med tre minuter kvar, smällde Eriksson in 3-2 pucken, efter Mattias Carlsson kvitterat för LHC fem minter tidigare.

I en jämn slutperiod kunde sedan Andreas Jämtin avgöra, efter att ha slagit in en retur på ett skott från Magnus Johansson.

- Det har gått lite knackigt på slutet så det var skönt att få en vinst. När vi gjorde 4–2 fick vi lite momentum och det blev jobbigt för Skellefteå att komma tillbaka med bara fem minuter kvar att spela, menar Jämtin.

För Skellefteå var detta den andra raka förlusten i Cloetta Center, som var en drömarena för laget i fjolårets slutspel.

- Anfall är bästa försvar men tyvärr lyckades vi inte stå upp lika bra mot slutet som vi gjorde i den första perioden, funderar Skellefteås Yared Hagos.

 

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!