Kyle Klubertanz blir Djurgården trogen.
Kyle Klubertanz blir Djurgården trogen. - Foto: Scanpix

Djurgården förlänger med succéimport

Ettårskontrakt till Klubertanz.


Det var en värvning som blev mycket lyckad. Nu har Djurgården sett till att förlänga kontraktet med den amerikanske backen Kyle Klubertanz. På onsdagen meddelade klubben att 24-åringen skrivit under ett nytt ettårskontrakt.

- Det här känns mycket bra. Kyle är en kanongrabb som är uppskattad i laget såväl på som utanför isen. Han är spelare som dagligen kommer till jobbet, säger sportchefen Jan Järlefelt i ett pressmeddelande från Djurgården.

Klubertanz har gjort tio mål och 27 poäng på 50 matcher för Djurgården och har på så vis tagit press från toppbacakar som Marcus Ragnarsson och Andreas Holmqvist.

- Kyle har varit riktigt bra och överträffat till och med mina förhoppningar detta
år. Han är en allroundback med bra spelsinne, fina händer och passningsspel. Han är användbar i boxplay men även i powerplay, där hans passningsspel och skott är en tillgång för oss. Dessutom tror vi att han fortfarande har en utvecklingspotential och kommer att bli ännu bättre framöver, tror Jan Järlefelt.

Kyle Klubertanz kom till Djurgården från finska TPS Åbo. Tidigare har han spelat universitetshockey för University of Wisconsin, som han vann collegemästerskapet med 2006, samt gjort några matcher med Portland Pirates i AHL.

Han draftades i tredje rundan av Anaheim Ducks 2004.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!