Per Ledin och Fredrik Pettersson får vila varsin match efter gårdagens slagsmål.
Per Ledin och Fredrik Pettersson får vila varsin match efter gårdagens slagsmål. - Foto: Bildbyrån

"Gav honom chansen att ta av sig visiret"

Fredrik Pettersson om fajten med Per Ledin.


Det hettade till i Scandinavium i går. I den första perioden rök Frölundas Fredrik Pettersson ihop med HV71:s Per Ledin. Så mycket till fajt hann det aldrig bli. Ledin spelade nämligen med helvisir och vill inte ta det av sig.

- Jag gav ju honom chansen att inte slåss, men är han så dum så han vill fortsätta så..., säger Ledin till sportsday.se.

Han spelade med helvisir på grund av den batalj han hade med Röglebacken Robert Kantor i lördags.

- Jag har käkat soppa i tre dagar, hela tandraden är skadad, jag kan inte ta av mig visiret. Jag gav honom chansen, men han ville ju slåss. Inte fan tar jag av mig visiret då, säger Ledin.

Fredrik Pettersson har en annan syn på saken. Han menar att det var Per Ledin som tog initiativet.

- Jag gav honom chansen att ta av sig, backade och lät honom ta av visiret - istället slog han till mig, säger han till sportsday.se.

- Jag var tvungen att ta av mig handskarna när min hjälm åkte av, för att kunna hålla fast i hans tröja - och då kunde jag ju inte slå. Mina bara händer mot visiret, jag kan ju bryta handleden och bli borta hela säsongen.

Nu behöver inte Fredrik Pettersson missa mer än en match. Både han och Per Ledin stängs av varsin match eftersom domarduon delade ut match penalty för bråket.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!