Nu lever hoppet, Timrå

Inför kvällens bortamatch i Karlstad hade Timrå en (!) bortaseger efter ordinarie matchtid på hela säsongen. Efter 3-1-vinsten över Färjestad har Timrå fått vittring på den åttonde och sista slutspelsplatsen. - Vi spelar riktigt bra de två första perioderna, säger målskytten Björn Svensson.


Underhållningen uteblev, men vad bryr sig väl Timrås supportrar om det. Säsongens blott andra trepoängare på bortais gör att deras lag plötsligt bara är två poäng från den åttonde och sista slutspelsplatsen. 3-1 mot Färjestad innebär att Timrå tagit sju av nio möjliga poäng efter OS-uppehållet.

Efter Luleås förlust i Jönköping och Modos storseger mot Linköping har kampen kring slutspelsstrecket hårdnat.

- Vi brukar vara bra i slutet på säsongen, säger forwarden Björn Svensson till ppv.

Han sköt det viktiga 3-0-målet tidigt i den andra perioden. Det kom mindre än en minut efter att kanadensaren Martin Sonnenberg skjutit sitt andra mål för kvällen.

- Vi spelar riktigt bra de två första perioderna. I sista lyckas vi med det som vi inte har lyckats med på hela säsongen. Att döda matchen, säger Björn Svensson.

29 räddningar av Lindbäck

Efter två perioder hade Färjestad 23-12 i skott, men 0-3 i baken. Det berodde inte minst på Anders Lindbäcks fina målvaktsspel. 21-åringens nolla brast tidigt i den tredje perioden när Marcus Paulsson reducerade med sitt 15:e mål för säsongen.

Lindbäck stannade på 29 räddningar och får tillsammans med tvåmålsskytten Sonnenberg klassas som Timrås två viktigaste figurer den här aftonen.

Timrå har Brynäs hemma på lördag och möter därefter Frölunda (b), Djurgården (h) och Luleå (b) i sina tre sista matcher.

Kanske kan det bli så att den avslutande matchen i Coop Arena blir helt avgörande för vilket lag som tar den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!