Linus Klasen förnedrade Johan Holmqvist, men Frölunda slog Södertälje.
Linus Klasen förnedrade Johan Holmqvist, men Frölunda slog Södertälje. - Foto: Bildbyrån

Klasen trollade - SSK förlorade

Joe Labero och David Copperfield - släng er i väggen. Här är Linus Klasen. I torsdagskvällens möte med Frölunda trollade Södertäljekaptenen in ett läckert straffmål bakom Johan Holmqvist.

Linus Klasen erbjuds 200 000 kronor i månaden för att stanna i Södertälje SK. Efter att ha sett honom svara för en konststraff mot Frölunda är det lätt att förstå varför.

SSK förlorade visserligen matchen med 1-4 och tog ett stort steg närmare kvalserien, men det är Linus Klasens 1-1-kvittering som åskådarna i Scandinavium kommer att minnas när de ser tillbaka på matchen.

Klasen gjorde cirkusstraffen i mitten av den andra perioden. Genom att lägga pucken mellan benen på sig själv förvirrade han Johan Holmqvist och slog in kvitteringen med en backhand.

Poängen var Klasens 50:e för säsongen. Så många poäng har en SSK-spelare aldrig tidigare mäktat med att göra i elitseriesammanhang.

Dödade matchen i tredje perioden

Roligare än så blev det inte. Frölunda tog rättvist sin tredje raka seger efter OS-uppehållet efter att ha dödat matchen i den tredje perioden.

Riku Hahl satte 2-1 sent i den andra perioden. I den tredje tog hemmalaget strupgrepp på SSK, vann skotten med 18-4 och fick mål från Patric Blomdahl och Christian Bäckman.

- Vi har hyfsat bra tålamod idag. Men vi kunde ha spelat bättre, säger Patyric Blomdahl till Canal Plus.

För Södertälje är kvalserien ett allt verkligare scenario. Förlusten innebär att laget har tio poäng upp till nian Timrå med fyra omgångar kvar att avverka.

- Det bli ännu tuffare nu. Men vi behöver en positiv känsla, vart vi än hamnar i framtiden, säger SSK-tränaren Peter Popovic.