Ericsson kvar i Skellefteå - skrev på femårskontrakt

Det är inte bara i HV71 man klarar få sina stjärnor att skriva långtidskontrakt. I dag skrev Skellefteå ett femårskontrakt med landslagscentern Jimmie Ericsson. - Vi bygger för framtiden och ser Jimmie som en viktig del i den, säger sportchefen Lasse Johansson.


I fjol skrev Jimmie Ericsson sent om sider på ett nytt treårskontrakt med Skellefteå och valde bort KHL sedan buden inte varit bra nog och inte kommit från rätt klubbar.

Hans treårskontrakt då innehöll klausuler om att kunna bryta det efter varje säsong.

Idag valde han istället att skriva ett nytt femårskontrakt med klubben och bli klubben trogen fram till åtminstone 2015.

- Vi bygger för framtiden och ser Jimmie som en viktig del i den, säger sportchefen Lasse Johansson till klubbens hemsida.

30-åringen har gjort 16 mål och tolv assist på 42 matcher under säsongen. En stark notering för en spelare som aldrig passerat 20 poäng under någon av sina fyra tidigare elitseriesäsonger.

- Han är en talangfull spelare som i år tagit ytterligare ett steg och gjort en jättebra säsong. En av sina bästa.

Skellefteå ligger väl framme i sitt kontraktskrivande med anfallsspelarna från årets trupp där bara Brad Moran, Tomas Surovy och Fredrik Warg är utan kontrakt för nästa säsong.

Värre är det då i defensiven där bara fyra backar står med kontrakt och ingen av målvakterna ännu förlängt.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!