Emil Kåberg (t.h) är irriterad.
Emil Kåberg (t.h) är irriterad. - Foto: SCANPIX

"Arlbrandt filmade - det erkände han"

Emil Kåberg är känd som en av elitseriens största agitatorer. Under sina år i Färjestad har den 32-årige forwarden samlat på sig närmare 700 utvisningsminuter. I en intervju med NWT berättar han om sina specialknep för att få motståndarna ur balans.


På frågan vilken specialare som är mest effektiv svarar han:

- Att fullfölja lite sent, antingen efter en avblåsning eller efter att killen lagt ifrån sig pucken. Ju mer irriterade de blir på mig desto bättre är det - för mig. Det håller mig igång hela tiden. Det är värre om de skiter i mig. Då måste jag ju söka upp dem, säger Emil Kåberg.

Många har genom åren anklagat den Kumlafostrade brunkaren för att vara en ful spelare, men det är något han inte håller med om själv.

- Jag kör faktiskt inte med så mycket fula grejer utan spelar snarare på gränsen, tycker han själv.

Tidigare i veckan var han involverad i en incident med Luleås poängkung Pär Arlbrandt. Kåberg fick 2+2 minuter för att först ha sänkt Arlbrandt med en handske i ansiktet och därefter försvarat sig mot backen Alexander Hellström.

"Ett mål - det skulle en blind klara av!"

Kåberg hävdar att situationen med Arlbrandt inte var i närheten av så allvarlig som vissa ville få det till.

- Albrandt filmade och det erkände han faktiskt för mig efter matchen. I momentet innan siktade han mot mina vader med klubban. Jag viftade till. En ren reflex. Eftersom han är så kort träffade jag visiret, säger han till nwt.se.

Helt nöjd med sin säsong är inte Emil Kåberg. Offensivt har han inte rosat marknaden.

- Jag har bara gjort ett enda mål. Det skulle en blind klara av! Ett mål och bara tre assist. Jag vet att det är andra saker som gör att jag spelar i Färjestad och elitserien, men jag hade siktat på runt 20 poäng innan säsongen var över. Nu får jag hoppas att det brakar till på slutet.

Det skulle inte skada. Färjestad har bara mäktat med sex mål på tre matcher efter OS-uppehållet.

 

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!