- Foto: Scanpix

Markström tog Brynäs till slutspel

När Brynäs grejade slutspelsplatsen var det med sedvanligt segerrecept: en storspelande målvakt och en tajt defensiv. HV71 fick lämna Gävle med svansen mellan benen.- Målfabrikationen har varit alldeles för dålig på sistone, konstaterar tränaren Janne Karlsson efter 0-3-förlusten.


Målsättningen är infriad. Måndagskvällens seger över HV71 innebär att Brynäs har säkrat en plats bland de åtta bästa i landet. Det kan man tacka Jacob Markström för. Sistaårsjunioren var i strålande slag och räddade 33 skott när Brynäs vann med 3-0.

- När man sitter inför säsongen och drar upp målsättningen är det det här man siktar på. Otroligt skönt, säger han till ppv.

Brynäs gjorde en solid insats och tillät aldrig HV71 att komma in i matchen. De gånger som gästerna hade farliga chanser stod Jacob Markström i vägen.

- Vi spelar otroligt bra hockey. Vi visar att vi hör hemma i slutspelet och att vi är att räkna med, tycker Markström.

Att han höll sin femte nolla för säsongen och därmed lämnade Stefan Liv bakom sig i statistikligan var ointressant.

- Det enda jag är glad över är att vi är klara för slutspel.

Hietanen styrde i powerplay

Brynäs tog ledningen halvvägs in i den första perioden när Calle Järnkrok snyggt prickade Stefan Livs kryss med ett distinkt handledsskott efter ett juniorsamarbete med Jakob Silfverberg och Anton Rödin.

I den andra perioden utnyttjade hemmalaget sitt powerplay till att döda matchen. Spindeln i nätet hette Juuso Hietanen. Den skicklige finländaren sköt 2-0 från blålinjen på Ove Molins passning och spelade sedan fram landsmannen Eero Somervuori till 3-0.

- Vi tar flera kvalificerat dumma utvisningar. Det spetsat med ett mindre lyckat boxplay kostar oss matchen, sade en inte alltför munter Janne Karlsson, tränare för HV71.

Hans lag har inte tagit en trepoängare på bortais sedan den 7 januari. Ännu mer oroande är att HV inte hittar målet.

- Målfabrikationen har varit dålig ett tag nu. Jag tror att Mattias Tedenby har gjort 90 procent av våra mål de fem senaste matcherna. Det håller inte. Vi måste ha bättre spridning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!