- Foto: Bildbyrån

"Han kan ju inte vara osynlig"

Djurgården vände underläge och vann med 3-2 över Linköping efter förlängning. Efter matchen var LHC-tränaren Slavomir Lener mer besviken på domarinsatsen än på förlusten.- Varför har vi två domare när det bara är en som dömer, undrade Lener.


Fyradomarssystemet har både fått bu och bä sedan det implementerades på heltid inför slutspelet. Kritikerna menar att det inte finns tillräckligt många bra elitdomare i svensk hockey för att underhålla systemet.

Linköpings tränare Slavomir Lener spädde på debatten efter måndagskvällens bortamatch mot Djurgården. Han var inte alls nöjd med Pehr Claessons uppträdande i skuggan av Thomas "Kuben" Andersson.

- Tomas Andersson gör alla domslut hela matchen. Sedan kommer den andra killen in och gör skillnad i slutet. Man måste ha lite känsla för spelet. Han kan ju inte åka omkring och vara osynlig hela matchen, säger Lener till ppv.

Det var i förlängningen som Magnus Johansson åkte ut för en crosschecking framför den egna kassen. Utvisningen banade väg för Djurgården att avgöra matchen.

Målkungen avgjorde

- Det är kul för hemmafansen att Djurgården vinner, jag förstår det. Men de ska veta att vi har 20 riktiga arga killar hos oss, säger Lener.

Matchvinnare för Djurgården blev som så många andra gånger den här säsongen Marcus Nilson. Han slog in kvitteringen till 1-1 tidigt i den tredje perioden med säsongens 20:e mål och avgjorde till 3-2 i förlängningen, framspelad av Timmy Pettersson.

- Det såg ganska illa ut hela matchen. Själv var jag helt under isen i två perioder. Skönt att jag kom i gång i tredje, men de två första perioderna var en katastrof, säger Djurgårdens poängkung självkritiskt.

Tack vare segern roffade Djurgården åt sig tredjeplatsen i tabellen. Detta sedan Skellefteå spelat 2-2 mot Modo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!