1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Pääjärvi hoppas sänka favoritmotståndaren

Tolv mål på hela säsongen. Fem av dem på Johan "Honken" Holmqvist. Timrås unge stjärna Magnus Pääjärvi Svensson trivs mot Frölunda.


- Det har varit lite tillfälligheter, men när man väl gjort mål på en målvakt, som nu med "Honken", så får man självförtroende, säger Timrås juniorstjärna Magnus Pääjärvi Svensson till Sundsvalls Tidning.

- Mot vissa lag trivs man bättre och det har väl lite med spelstil att göra också. Men det är så klart skönt.

Timrå behöver tre poäng i Scandinavium i kväll för att drömmen om slutspel ska leva vidare. Efter Modos snöpliga poängtapp mot Skellefteå i går har Pääjärvi och hans lagkamrater chansen att gå ikapp den bittra rivalen från Örnsköldsvik. Dessutom har man möjlighet att dra in Frölunda i streckstriden ännu en gång. Laget har 75 poäng, sju fler än Timrå.

- Vi får inte åka ner och vara rädda om poängen utan vi måste åka i tron att vi ska ta tre poäng. Vi ska spela aggressivt och fartfyllt, säger Pääjärvi Svensson.

Timrå kommer till spel utan knäskadade Kamil Piros medan det är frågetecken för backduon Sebastian Erixon och Pär Styf. Frölunda saknar Andreas Karlsson och Per-Johan Axelsson.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.