Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart.
1 av 4
Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart. - Foto: Scanpix
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum.
2 av 4
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum. - Foto: Scanpix
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher.
3 av 4
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher. - Foto: Scanpix
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg.
4 av 4
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg. - Foto: Scanpix

Kriget om slutspel - så tar sig klubbarna dit

Vi är nu inne på upploppet av elitserien. Med tre omgångar kvar att spela blir kampen om slutspel allt hårdare och det är fullt krig nere vid strecket.


DET SENASTE OM ALLA ELITSERIELAGEN

De fyra lagen som är inblandade i streckstriden är Frölunda, Modo, Luleå och Timrå. Från Frölunda, som toppar, skiljer det sju poäng ner till Timrå i botten. Det är med andra ord riktigt tight när det är nio poäng kvar att spela om för några av lagen.

Det här måste lagen göra för att klara sig till slutspel:

Frölunda har mycket att spela om

Frölunda ligger i dagsläget på 75 poäng och möter i kväll Timrå i Scandinavium. Om Frölunda lyckas vinna efter ordinarie speltid, då säkrar de en slutspelsplats samtidigt som Timrå definitivt missar slutspel. Det ska mycket till om göteborgarna missar slutspel, men förlorar de så är Timrå med i spelet igen. Det är med andra ord mycket att spela om i Göteborg i kväll - för båda lagen.

Modo måste förlita sig på Luleå

Modo hade i går chans att utöka sitt försprång över Luleå då de spelade mot Skellefteå. Men det lyckades de inte med då man bara bärgade en poäng. De ligger på 71 poäng - bara två före Luleå och med en match mer spelad. Modo måste vinna alla matcher och Luleå får vinna max två av de återstående tre. De måste alltså lita på att norrbottningarna förlorar. Luleå får vinna max två matcher för att slutspel ska bli verklighet i Foppa-land.

Luleå har allt i egna händer

Norrbottningarna har verkligen ett guldkantat slagläge när de möter kvalserieklara Södertälje hemma i Coop Arena. Värt att tillägga är att SSK saknar hela 11 spelare efter avstängningar och skador. Luleå landar just nu på 69 poäng i tabellen. Vinner de sina resterande tre matcher klarar de slutspel. De har allt i sina egna händer.

Timrå måste vinna i kväll

Profetian ser mörk ut för Timrå. Om de ska ha någon chans att ta sig till slutspel måste de vinna sina tre kvarstående matcher. Samtidigt måste både Luleå och Modo förlora i alla fall en match. Redan i kväll kan beskedet om ingenmansland komma då det väntar en måstematch i Göteborg mot Frölunda.

Värt att notera är att om både Timrå och Modo får full utdelning på de återstående matcherna landar båda lagen på 77 poäng och målskillnad får avgöra. Om så blir fallet ligger Modo bäst till just nu med +10 medan Timrå ligger på -14.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.