Stockholm

Världens bästa Karlsson

. Foto: BILDBYRÅN

Tillbakapressat och stundtals utspelat. Då reste sig Timrå. Mattias Karlsson skickade in målet som håller slutspelsdrömmen vid liv. - Det är bara att erkänna att det studsar rätt, säger tränaren Charles Berglund efter 2-1-segern mot Frölunda.


Läs mer

I precis rättan tid har Timrås bortaspel börjat fungera. Förra torsdagens seger mot Färjestad (3-1) var blott den andra trepoängaren utanför Medelpad den här säsongen. På tisdagskvällen kom den tredje.

Timrå hade med sig 1-0 från den första perioden efter att ha utnyttjat en målvaktstavla från Johan "Honken" Holmqvist. Frölundamålvakten tappade pucken till Kirill Starkov bakom målet och Sebastian Erixon fick öppet mål.

- Jag gick ned för att ställa upp som tredje man. Kirill vinner pucken och jag skriker på honom. Det var inte så svårt att sätta dit den, säger backen Erixon, som stundtals spelade center i kväll, till Canal Plus.

Första perioden blev förkortad av en stor spricka i isen som krävde både omvårdnad och omspolning. När spelarna kom ut igen var det Frölunda som tog över spelet.

Kvitteringen lät dock vänta på sig till den tredje perioden. Energiknippet Fredrik Pettersson surrade som en fluga i anfallszonen och tryckte in 1-1 på en retur från fenomenale Anders Lindbäck.

Självmål avgjorde matchen

Målet blev startskottet på en hård Frölundapress. Hemmalaget pressade tillbaka Timrå ordentligt, men kunde inte få hål på en storspelande Lindbäck. I stället smög Timrå upp i en kontring som kom ett avgöra matchen. Laurent Meunier spelade in pucken framför kassen där backen Mattias Karlsson vallade in segermålet via en olycksalig Joel Lundqvist.

- Det är klart att det är tur, men vi sa ju innan matchen att jag skulle göra mål, ler segerskytten.

Tränaren Charles Berglund:

- Vi har fluns i dag. Det är bara att erkänna att det studsar rätt. Vi spelar ett bra bortaspel. En stor portion tålamod gör att vi vinner den här matchen.

Timrå är nu ikapp Modo i tabellen och har på sin tiondeplats bara en poäng upp till åttan Luleå. Frölunda har 75 poäng och är i allra högsta grad indraget i den dramatiska streckstriden.

- Det kan gå hur som helst. Vi kan bara vinna våra matcher och se hur långt det räcker, konstaterar Mattias Karlsson.

 

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.