- Foto: Bildbyrån

Ridån nere för Modo

Modo hade ett gyllene slutspelsläge med de två kvalserielagen kvar i de två sista matcherna. Men ett kraftigt försvagat Södertälje lyckades mirakelvinna mot Modo i den näst sista matchen. - Jag är så enormt besviken på våran insats så jag förstår inte varför jag ska hålla på och tänka på vad andra lag gör, sade Per Svartvadet när han ombads kommentera slutspelschansen.


Modo kom inte alls upp i nivå när man spelade mot Södertälje i näst sista omgången av Elitserien.

Ett SSK utan skadade poängkungen Linus Klasen och fyra spelare avstängda.

Man föll med 2-3 och tappade chansen att nå slutspel.

SSK gjorde både 2-1 och 3-1 i andra perioden. 2-1 genom Linus Videll på målvaktsretur och 3-1 efter klapp-klapp-spel i PP där Petri Pakaslahti avslutade i slottet.

- Vi har gjort några dåliga matcher innan och kände att vi måste komma upp lite nu inför kvalserien, förklarade Linus Videll för ppv.

I och med att Luleå tog två poäng i Ängelholm och Timrå en mot Djurgården är Modo helt körda i slutspelsjakten och kan inte passera båda lagen i sista omgången i och med att båda möter varandra.

Hade Rögle hållit undan i förlängningen hade Modo fortfarande haft chansen.

- Jag är så enormt besviken på våran insats så jag förstår inte varför jag ska hålla på och tänka på vad andra lag gör, dundrade Modokaptenen Per Svartvadet när han ombads kommentera läget i dom andra matcherna.

- Vi kommer inte upp i normal standard och blir väl tagna av stundens allvar, menade Svartvadet lagets mindre lyckade insats.

Modo hade inte mycket att komma med i matchen förrän i tredje perioden, där man i slutskedet skapade ett hårt tryck mot en starkt spelande Riku Helenius som var tillbaka i målet efter två matcher vid sidan av.

- Även om vi vet att vi ska spela i Kvalserien så var det en viktig match för oss. Vi vill komma dit med två bra matcher. Vi gör en bra match och är värda segern, menade Helenius.

Om att han fått vila två raka matcher var det inget han var besviken över.

- Vi behöver två målvakter i Kvalserien så det var rätt av tränaren att låta Pontus spela. Jag behövde egentligen inte vilan, men tränarens val var rätt.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!