En suck av lättnad, Frölunda

Det dröjde fram till den näst sista omgången. Där lyckades Frölunda säkra den sista slutspelsplatsen efter en 4-2-seger över Skellefteå. - Vi har haft en tuff säsong, det blir man stärkt av, säger målvakten Johan "Honken" Holmqvist.

Frölundas säsong har varit som en oviss tillvaro i väntrummet hos tandläkaren. Skulle den trasiga tanden gå att rädda eller var man tvungen att dra ut den?

Det visar sig att den gick att rädda. I den 54:e omgången säkrade Frölunda en slutspelsplats genom att besegra ett blekt Skellefteå på bortais. 4-2-vinsten cementerades i den andra perioden där två mål inom loppet av 1.16 visade sig bli tungan på vågen.

Christian Bäckman sköt 2-1 ur dålig vinkel varpå Mikael Johansson petade in en målvaktsretur i numerärt underläge. Det fick Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv utbytt till förmån för Nicklas Dahlberg.

I den tredje perioden punkterade Niklas Andersson matchen med sitt 4-1-mål, framspelad av Mikael Johansson.

"Honken" var stabil

- Jätteskönt. Vi har legat på slutspelsplats hela säsongen men varit indraget i den här streckstriden till och från. Det är skönt för killarna att avgöra på egen hand och vinna en bortamatch utan att behöva få hjälp från andra, säger tränaren Ulf Dahlén till ppv.

Johan "Honken" Holmqvist var stabil för Frölunda och gjorde ett par kritiska räddningar i tredje perioden som gjorde att gästerna kunde hålla sin tvåmålsledning. Han var lättad och lycklig efter slutsignalen. Inte minst eftersom det var hans tabbe mot Timrå hemma senast som ställde till det för Frölunda.

- Grymt skönt! Vi har slarvat bort två matcher och satt lite väl mycket press på oss själva. Men i dag gav vi oss tusan på att gå ut och vinna, säger han.

Frölunda avslutar grundserien med att möta Djurgården hemma på lördag. Skellefteå beger sig till Gävle för att möta formstarka Brynäs.