- Foto: Bildbyrån

En miljon på spel i Linköping

Schemasättarna hade bra fingertoppskänsla inför årets elitseriesäsong. I den 55:e och sista omgången avgörs det inte bara vilket lag av Luleå och Timrå som tar den sista slutspelsplatsen. I Linköping står även seriesegern på spel när HV71 besöker Cloetta Center.


HV har två poäng till godo på LHC och vinner serien och en miljon kronor om de har oavgjort efter full tid.

- Självklart väldigt inspirerande att få en sådan match efter en lång säsong. Vi har fått kriga väldigt hårt de sista månaderna för att få poäng i matcherna. Det är kul att få den här chansen att spela om en serievinst, säger backen David Petrasek till HVTV.

HV71 har frågetecken på den finländska duon Jukka Voutilainen och Teemu Laine inför matchen. Både missade den senaste matchen mot Färjestad. Klart är att Simon Önerud, Johan Lindström och André Petersson saknas.

Linköping saknar Jari Tolsa, som revbenskadades i hemmamötet med Brynäs senast. Det är emellertid inte säkert att han, som först befarades, blir borta resten av säsongen.

- Det gör riktigt ont, men läkarna har sagt att det än så länge är osäkert hur länge han måste vila. Det kan ta någon vecka, men det kan också ta två månader, säger tränaren Slavomir Lener till corren.se.

Pontus Petterström och Patrik Zackrisson saknas sedan tidigare.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!