- Foto: Scanpix

"Viktigaste målet i karriären"

Tidigare under säsongen utsågs 18-årige Anton Lander till assisterande kapten i Timrå. Nu gjorde juniorstjärnan karriärens viktigaste mål borta mot Luleå och sköt moderklubben till slutspel. - Det var en riktig bra laginsats ikväll, säger han.


Timrå har knappt alls varit på slutspelsplats den här säsongen, men man är det efter den 55:e omgången och det är också egentligen allt som räknas. Tränaren Charles Berglund verkade knappt själv tro att det var sant på presskonferensen efter matchen.

- Vilka vi ska möta i slutspelet? Ingen aning, jag har inte tänkt en tanke på det. Vilka vann serien? Ring mig imorgon.

- Vi ska vara ödmjukt glada över det här. Vi hade marginalerna med oss och det måste man ha om man ska lyckas med den upphämtning som vi har gjort. Vi fick en andra chans då Modo tappade mot Skellefteå och det gav ny energi till gruppen inför avslutningen, fortsätter Berglund.

I laget hade Berglund främst två individuella hjältar - målvakten Anders Lindbäck, som räddade 35 hemmaskott och höll säsongens tredje nolla och juniorstjärnan Anton Lander, som klev fram då det som bäst behövdes, precis som var fallet med honom i det svenska JVM-laget i vinter. Målet ikväll var Landers sjunde för säsongen och det absolut viktigaste.

- Det här var karriärens viktigaste mål för mig. Deras back stöter lite på mig efter att Laurent Meunier jobbat fram pucken och sedan får jag på ett skott som går in, berättar Lander för hockeysverige.se.

Nöjd med Modo utanför slutspel

Extra skönt det här dig som Timråprodukt och assisterande kapten?

- Klart det var kul, men det är i första hand en riktigt bra laginsats av samtliga dag. Lindbäck gör en kanoninsats i kassen också, utan det hade vi inte grejat det här.

Liksom Charles Berglund, är det i alla fall inte direkt efter matchen någon direkt koll på slutspelet och vad som kommer att vänta där. Bara att inte länsrivalen Modo väntar åtminstone.

- Haha, vilka kom dit nu igen? Det var inte Modo i alla fall, det var huvudsaken, hehe, skrattar Lander.

- Men spelar roll vilka det blir. Det är nog inga problem att ladda om för det, det ska bli kul. Vi får det lag vi får helt enkelt.

Klart är i alla fall att Timrå aldrig mer den här säsongen behöver känna någon press.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!