Två poäng till Brynäs mot LHC

Brynäsmålvakten Jacob Markström storspelade och matchen slutade 2-1. (TT)

Brynäs tog med sig två poäng efter kvällens elitseriematch mot Linköping. Hemmamålvakten Jacob Markström storspelade och matchen slutade 2-1. Andreas Dackell slog in Brynäs mål i förlängningen.

Matchen inleddes trevande, men det blev bättre fart efterhand och sista ordinarie perioden var riktigt bra. Att målprodutionen blev låg berodde främst på att båda lagens målvakter, Markström i Brynäs och Daniel Henriksson i Linköping, var mycket bra.

Avgörandet kom på övertid. Brynäs hade stenhårt tryck i spel fyra mot tre i två minuter utan att kunna göra mål men när LHC precis blivit fulltaligt smällde Dackell in segerpucken.

Brynäs nyförvärv Kyle Wanwig gjorde sitt första mål i elitserien. Wanvig är inte elitseriens bäste skridskoåkare men han har en vilja som kan bli nyttig för Brynäs.