- Foto: Bildbyrån

Han tar över Luleå

Jonas Rönnqvist väntas bli Luleås nye tränare.


Nu uppges det vara klart att Almtunatränaren Jonas Rönnqvist blir den som tar över som tränare i Luleå efter Roger Rönnberg och Roger Kyrö. Enligt Norrbottens-Kuriren är parterna överens sånär på några små detaljer och uppgörelsen ska presenteras så fort säsongen är över för Rönnqvists nuvarande klubb.

Som spelare gjorde 36-årige Rönnqvist 171 poäng (52+119) på 275 elitseriematcher för Luleå. Efter karriären tog slut 2005 har han bland annat tränat Piteå i division 1 tillsammans med Thomas "Bulan" Berglund innan han tog över Almtuna tillsammans med Bert Robertsson inför förra säsongen. Bägge säsongerna har han lotsat laget till playoff 2.

Spelaren Karl Fabricius, som själv spelade med Rönnqvist för fem år sedan, tror att valet kommer att bli positivt för Luleå.

- Det tror jag är bra. Han har verkligen gjort ett jättebra jobb i Almtuna, så det är nog rätt väg att gå, säger Fabricius till kuriren.nu.

- Han ställer höga krav på och är en otrolig pådrivare, han låg alltid på och krävde förbättring. Det var ett nöje att spela med honom,

Tidningen skriver även att det troligtvis blir Bert Robertsson, Jonas Rönnqvists nuvarande assistent i Almtuna, och J20-tränaren Thomas "Bulan" Berglund som assisterar honom i Luleås bås.

Hockeysverige.se

/
/
/
Senaste nytt

Arne Engels och Felix Uduokhai målskyttar när Augsburg vände

Äntligen är förlustsviten bruten för Tingsryd

Matchen mellan Almtuna och Tingsryd i Gränby ishall slutade 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Tingsryd. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

Milan bröt Atalantas segersvit

Efter fem segrar i rad i Serie A i fotboll för Atalanta så tog vinstsviten slut borta mot Milan. Matchen på söndagen på Giuseppe Meazza slutade 1-1 (1-1).

Oavgjort möte mellan Las Palmas och Osasuna

Las Palmas och Osasuna spelade oavgjort i mötet i La Liga i fotboll på Estadio Gran Canaria på söndagen. Matchen slutade 1-1 (0-0).

Eero Savilahti i målform när Nybro vann

Hemmalaget Nybro tog hem de tre poängen efter seger mot Kalmar i Hockeyallsvenskan. 5-1 (3-0, 1-1, 1-0) slutade matchen på söndagen.

Ny seger för Inter

Inter är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Lecce borta på Via del Mare på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 0-4 (0-1) innebär att Inter nu har sju segrar i följd i Serie A i fotboll.