- Foto: Bildbyrån

Han tar över Luleå

Jonas Rönnqvist väntas bli Luleås nye tränare.


Nu uppges det vara klart att Almtunatränaren Jonas Rönnqvist blir den som tar över som tränare i Luleå efter Roger Rönnberg och Roger Kyrö. Enligt Norrbottens-Kuriren är parterna överens sånär på några små detaljer och uppgörelsen ska presenteras så fort säsongen är över för Rönnqvists nuvarande klubb.

Som spelare gjorde 36-årige Rönnqvist 171 poäng (52+119) på 275 elitseriematcher för Luleå. Efter karriären tog slut 2005 har han bland annat tränat Piteå i division 1 tillsammans med Thomas "Bulan" Berglund innan han tog över Almtuna tillsammans med Bert Robertsson inför förra säsongen. Bägge säsongerna har han lotsat laget till playoff 2.

Spelaren Karl Fabricius, som själv spelade med Rönnqvist för fem år sedan, tror att valet kommer att bli positivt för Luleå.

- Det tror jag är bra. Han har verkligen gjort ett jättebra jobb i Almtuna, så det är nog rätt väg att gå, säger Fabricius till kuriren.nu.

- Han ställer höga krav på och är en otrolig pådrivare, han låg alltid på och krävde förbättring. Det var ett nöje att spela med honom,

Tidningen skriver även att det troligtvis blir Bert Robertsson, Jonas Rönnqvists nuvarande assistent i Almtuna, och J20-tränaren Thomas "Bulan" Berglund som assisterar honom i Luleås bås.

Hockeysverige.se

/
/
/
Senaste nytt

Svenska sprintsuccén – vann överlägset

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

1 timme sedan
Nu är det dags för hundrade upplagan av Vasaloppet. Vilka är favoriter? Hur märks det för åkarna att det är ett jubileumslopp? Här kommer en guide som hjälper dig att följa årets lopp.

Svenska succén: Kramer och Larsson till VM-semi

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramer och sprintern Henrik Larsson slog båda till med årsbästa i försöken. Men medan Kramer kan dra sig tillbaka för dagen väntar en hektisk kväll för Larsson. Jag är sjukt taggad. Jag brukar bli bättre och bättre ju fler lopp jag springer på ett mästerskap, säger Larsson.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

2 timmar sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

2 timmar sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

2 timmar sedan
Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.