1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Voutilainen segerskytt i sudden

HV71 tog kommandot rejält i kvartsfinalserien mot Timrå. I en dramatisk sudden death vann man med 3-2 sedan Jukka Voutilainen avgjort i förlängningen.- Som tur var funkade det när det räknades som mest, sade Jukka Voutilainen om HV:s PP som var tamt fram tills segerpucken sattes.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

HV71 gjorde vad man kunde för att sätta extra press på Timrå inför fortsättningen av kvartsfinalserien och såg till att redan från start ge Timrå uppförsbacken att tvingas vinna dubbelt i Jönköping för att avancera.

Jukka Voutilainen blev lagets matchvinnare när man vann en dramatisk inledningsmatch i E.on Arena med 3-2 efter förlängning.

Finländaren snappade upp retur från ett kantskott från Pasi Puistola med kort tid kvar av en Timråutvisning sex minuter in på förlängningen.

– Det var inte planerat, men jag fick en retur som studsade rakt på min klubba och blev nästan helt öppet mål, sade Voutilainen till Kanal 9.

HV71 visade annars inte upp mycket alls av sitt fruktade powerplay tidigare under matchen. Snarare var det Elitseriens svagaste PP-lag - Timrå - som chockade med att göra sina båda mål i PP när man vände 0-1 till 2-1 i första perioden.

– Vi hade en del problem till en början. Men dom spelade bra i boxplay och vi måste ge dom credit också. Men som tur var funkade det när det räknades som mest, menade Voutilainen vidare.

– Efter deras två powerplaymål tog vi inte så många utvisningar till. Vi var bättre fem mot fem och förtjänade att vinna.

Timrå brände sitt första PP i matchen och gjorde sedan mål i sina två andra (Mattias Karlsson och Petr Caslava efter mäktiga backskott) och fick sedan inget nytt PP förrän med 2.40 kvar, där man fick ett drömläge att avgöra matchen utan att lyckas.

I förlängningen hade Timrå och Magnus Pääjärvi Svensson i princip öppet mål att avgöra matchen redan efter 2.30. Då hade Timrå just klarat av ett numerärt underläge som hängde med in i förlängningen.

Det blev också matchens stora snackis. När Daniel Corso med en genial sidledspass hittade Pääjärvi framför mål hakades han upp av Kris Beech, som lyfte upp klubban - via Pääjärvis handske.

– Du får inte vara på nedre handen och haka. Ulf Rönnmark sade till mig att man får lyfta klubban, men han vrider ju bort vänsterhanden på honom, sade Challe Berglund medan han såg reprisbilderna från situationen.

– Men skitsamma. Vi har ju förlorat ändå, lade han snabbt till.

Challe summerade annars sitt lags match och blandade insatser följande:

– Vi började bra, men i andra perioden var ju HV mycket bättre än oss. Vi gjorde allt vi pratade om att vi inte skulle göra. Vi pratade om att skjuta och sköt fyra skott. Det är alldeles för dåligt.

– Sen spelar vi upp oss och får ett PP i slutet av matchen där vi borde ha avgort.

Hockeysverige.se

/
/