1 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna.
2 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna. - Foto: Bildbyrån

Frölundastjärnan "Vi måste göra fler mål"

Linköpings spel i numerärt överläge har hittills i slutspelet varit minst sagt ineffektivt, om Frölunda fortsätter att döda utvisningarna på samma sätt kan det mycket väl bli förlust i kvartsfinalserien för förhandsfavoriten Linköping.- Boxplay fungerar bra säger Frölundas tekningsspecialist Mikael Johansson till Nyheter24.


Linköping har inte lyckats ta tillvara på en enda av Frölundas utvisningar. En bidragande faktor till detta är Mikael Johansson som i sitt jobb som defensiv center kunnat vara med och utmanövrera de tunga och spelskickliga stjärnorna i Linköping.

I hemmamatchen mot Linköping bidrog han även offensivt då han i de avgörande tekningarna till slut lyckades få bak pucken till laget och därmed möjliggjorde Janne Niskalas kvittering med bara 28 sekunder kvar matchen.

- Jag hade förlorat två tekningar på raken mot Joakim Eriksson. Han är en väldigt tekniskt duktig tekare så jag beslöt mig därför att gå på kraft och det gav ju resultat. Det var ju en av de där tekningarna man bara måste vinna, säger Mikael Johansson till Nyheter24.

Johansson hamnade även i en dispyt med det ständiga irritationsmomentet Andreas Jämtin. Det delades ut lite smällar både före och efter avblåsningarna mellan dessa. Grunden till detta gruff ställer sig Johansson frågande till då han fostrades som hockeyspelare i Kållered utanför Göteborg.

- Han åkte runt hela matchen och kallade mig dansk, jag vet inte riktigt vad han fick det ifrån.

I och med att boxplay fungerar så pass bra så är Johansson på det klara med var Frölunda måste förbättra sig om de ska ha en chans i de tuffa bortamatcherna i Linköping.

- Vi måste göra mer mål, det blev onödigt jämnt i kväll.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.