1 av 3
2 av 3
3 av 3
- Foto: Scanpix

"Hans första tanke är att köra över mig"

Publicerades: 24 Mar 2010, 12:42

Fredrik Norrerna sänkte Jens Karlsson med klubbhandsken, men nu menar målvakten att det är han som är offret.


LINKÖPING. Efter ett par dagars tystnad har Fredrik Norrena lyft på locket. I en intervju med Dagens Nyheter talar han ut om lördagens incident där han knockade Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken, fick matchstraff och sedermera en tre matcher lång avstängning.

Till tidningen säger han att han "reagerade instinktivt".

- Det kommer ett lätt skott från kanten som jag tar i plocken. Han (Jens) är så långt borta att jag i det läget inte ens tar honom i beaktande utan slappnar av lite eftersom jag har pucken. Han har sex-sju meter på sig att bromsa eller svänga av, men han har inte det i åtanke. Jag känner honom som spelare. Hans första tanke är att försöka köra över mig, säger Norrena till DN.

Finländaren säger också att han tycker att mediebilden av det inträffade har blivit snedvriden. Han menar att det är han som är offret, inte Jens Karlsson.

- De som har kallat det överfall har helt fel. Alla verkar ha glömt vem det var som var initiativtagare till det här, vem som kom in i målgården och vem som försvarade sig.

- Jag kommer aldrig att be om ursäkt för att jag försvarar mig. Däremot är jag naturligtvis olycklig över att konsekvenserna blev att han skadad sig. Det ber jag om ursäkt för, säger Fredrik Norrena.

36-åringen missade måndagens 1-2-förlust i Scandinavium och är avstängd i LHC:s bägge hemmamatcher i kväll respektive på fredag.

Hockeysverige.se

/
/
Relaterat
Wikegård efterlyser känslospelare
Wikegård tycker att det har varit ett väldigt jämnt slutspel än så länge, men tycker att det finns för få känslospelare. - Det finns för få spelare som Emil Kåberg och Per Ledin, säger experten till Nyheter24.
Jens Karlsson på väg tillbaka
Fredrik Norrena avstängd i tre matcher och Jens Karlsson borta i bara två. Detta kan bli resultatet av handgemänget i förra kvartsfinalen mellan Linköping och Frölunda. Nyheter24 kan avslöja att Jens Karlsson återvänder till träning redan på tisdag.- Jag ska pröva att gå på is på tisdag, säger Jens Karlsson till Nyheter24.
Norrenas dom: tre matcher
Linköping-målvakten Fredrik Norrenas dom har nu fallit, det blir tre matchers avstängning för överfallet på Frölundas Jens Karlsson.
Frölundastjärnan "Vi måste göra fler mål"
Linköpings spel i numerärt överläge har hittills i slutspelet varit minst sagt ineffektivt, om Frölunda fortsätter att döda utvisningarna på samma sätt kan det mycket väl bli förlust i kvartsfinalserien för förhandsfavoriten Linköping.- Boxplay fungerar bra säger Frölundas tekningsspecialist Mikael Johansson till Nyheter24.
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

1 timme sedan
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Sensationen Muchova – för mycket för världstvåan

1 timme sedan
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

1 timme sedan
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

3 timmar sedan
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

idag 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.