- Foto: Bildbyrån

"Han är en råtta på isen"

Ari Vallin är förbaskad på Jimmie Ericsson, eftersom denne enligt Vallin filmade till sig en utvisning.- Han är en "diver", en filmare och en jävla råtta på isen, säger Vallin.


SKELLEFTEÅ. Känslorna svallar vidare i den fysiska kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Färjestad. I går kväll var Karlstadlaget bara några minuter från att gå fram till 3-1 i matcher, men en sen utvisning på Ari Vallin  gav Skellefteå ett powerplay där Jimmie Ericsson kvitterade. Yared Hagos  avgjorde sedermera matchen i sudden death.

Samme Jimmie Ericsson var den spelare som Ari Vallin crosscheckade när han blev utvisad 4.11 före slutet av den tredje perioden. Efter matchen var Färjestads finländske back milt sagt upprörd över Ericssons agerande i situationen.

- Han är en "diver", en filmare och en jävla råtta på isen. Domarna vågade inte annat än visa ut mig. Det hände ju framför Skellefteå-fansens ståplats, säger Ari Vallin till nwt.se.

- Jag hade fått två crosscheckingar i ryggen själv. Jag gick in och pushade 21:an (Jimmie Ericsson) lite i ryggen. Han kastade sig direkt och domarna gick på det.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson lägger mer skuld på Vallin än någon annan.

- Man kan inte utmana ödet så i det läget. Inte när domarna byter nivå varje period. Vi hade kontroll på situationen. Då får man inte ta en sådan utvisning. Man får inte vara aggressiv i överkant. Skellefteå var inte förtjänt av det här, tycker han.

Ari Vallin säger sig vara revanschsugen. Han tror att Färjestad tar hem morgondagens match.

- Jag är säker på att vi vinner nästa match här. Vi var mycket bättre i dag.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?