Här kommer Skellefteå att få ett enormt stöd.
1 av 4
Här kommer Skellefteå att få ett enormt stöd. - Foto: Bildbyrån
Linköpings tempel, där är det krävande fans som räknar med vinst - pallar LHC trycket?
2 av 4
Linköpings tempel, där är det krävande fans som räknar med vinst - pallar LHC trycket? - Foto: Bildbyrån
Skellefteå - Färjestad, vad som helst kan hända.
3 av 4
Skellefteå - Färjestad, vad som helst kan hända. - Foto: Scanpix
Linköping och Frölunda kommer att bli en hård match.
4 av 4
Linköping och Frölunda kommer att bli en hård match. - Foto: Scanpix

Allt om det avgörande slaget

I kväll är det vinna eller försvinna som gäller. Det är match sju i två matchserier. Linköping mot Frölunda och Skellefteå mot Färjestad.


LINKÖPING/SKELLEFTEÅ. Klockan 19.00 i kväll finns det inget annat än att vinna. Fyra lag gör upp - endast två går vidare. Häng med när Nyheter24 guidar dig genom matcherna.

Linköping - Frölunda

Linköping har gjort något stort. De har vänt ett 1-3 underläge till 3-3 i matcher, de har chansen att sluta cirkeln och fullborda vändningen på hemmais. Men det kan bli Linköpings största problem, de har haft en tendens till att inte leverera i de viktiga matcherna på hemmais.

Tony Mårtensson och Magnus Johansson har varit fantastiska i slutspelet, Jan Hlavac har börjat vakna på sistone, men hans kamrat, Jaroslav Hlinka måste höja sig. Mikael "Musse" Håkansson var riktigt bra sist och har levererat. Fredrik Norrena har spelat grymt bra sedan han kom tillbaka - i kväll gäller det att han håller tätt.

Kallio måste hittat nätet igen

Frölunda har det jobbigt, Per-Johan Axelsson saknas i kväll - igen. Ett tungt avbräck för Göteborgarna som behöver en defensiv spelare av hans kaliber. Johan Holmqvist har varit hyffsad. Men inte mer. Han kan bättre och det finns inget ypperligare tillfälle att visa det än i kväll. Frölunda måste våga vara hårda mot Mårtensson och Johansson - de måste punktmarkera dem.

Saknaden av lagkaptenen Joel Lundqvist har gjort sig påmind, men spelare som Fredrik Pettersson har tagit över och vilken slutspelslirare det är. Han ger sig aldrig, kämpar och krigar. Han måste bara börja få utdelning för att hjälpa sitt Frölunda till semifinal. Men Tomi Kallio måste börja göra mål, en målskytt av hans kaliber ska kunna mäkta med fler än ett mål sex matcher.

Avgörande blir Linköpings psyke och Johan Holmqvist.

Skellefteå - Färjestad

Skellefteås storstjärnor har gjort alla besvikna - men i deras frånvaro har de mindre kända spelarna stigit fram. Johan Forsberg har varit en gigant och har klivit fram när det har behövts. 24-åringen har mäktat med sex mål på de sex spelade matcherna och han leder SAIK:s poängliga.

Den vanligtvis defensive hårdingen, Ivan Majesky, har också visat slutspelsform och producerar poäng framåt från backplats. Han måste vara hård i defensiven för att stoppa spelare som Dragan Umicevic i Färjestad. Skellefteå är ett lag som spelar bra hemma och de har ett fantastiskt stöd. Nu måste de ta chansen.

Färjestads stjärnor måste höja sig

Färjestad hade ett nytt lag inför säsongen och har i slutspelet levt på det fantastiska målvaktsspelet från Robin Rahm. Poängproduktionen har varit utspridd, de har inte hittat den där ledande spelaren som lyfter hela laget under slutspelet. Dragan Umicevic har än så länge producerat mest poäng - men rutinerade spelare som Jesper Mattsson måste ta större plats.

Spelare som Kent McDonell och Lubos Bartecko måste höja sig - de måste börja producera. Det är spelare värda flera miljoner som inte alls visar sin kapacitet. Bartecko är OS-spelare och kan betydligt bättre, ta fram det i kväll. Annars kanske det är för sent för Färjestad.

Avgörande blir stjärnspelarna och målvakterna.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!