1 av 4
2 av 4
3 av 4
En epok är över i svensk hockey.
4 av 4
En epok är över i svensk hockey. - Foto: Scanpix

Nu får Färjestad börja om från början

En epok är över i svensk hockey. För första gången på ett decennium, kommer inte Färjestad att spela semifinalhockey då det börjar vankas vår. Detta efter ännu en uddamålsförlust mot Skellefteå, nu i den sjunde och avgörande matchen. - Sett över hela serien har vi varit lite tyngre, säger matchvinnaren Fredrik Warg.


SKELLEFTEÅ. Nej, experimentet att byta nästan samtliga bärande spelare och tro att det skulle lösa sig ändå, gick inte hem för årets Färjestad. Nu åkte värmlänningarna ut redan i kvartsfinal för första gången på tio år och trots resultatmässigt jämna matcher hela tiden, var Skellefteå genomgående strået vassare.

Något som även tisdagskvällens matchvinnare, hemmasonen Fredrik Warg, instämmer i.

- Det har varit jämna matcher, visst. Men samtidigt, sett över hela serien har vi varit lite tyngre. Vi har ett jäkla kollektiv, säger Warg till kanal9.

Wargs mål kom halvvägs in i den tredje perioden och betydde 2-1 för hemmalaget, vilket skulle bli slutresultatet. Ett påpassligt mål av den förre VM-spelaren, som fick in sin fjärde slutspelskasse för året, då Brad Moran hittade honom ren i slottet.

- Men det var väl lite av en felträff egentligen, men det kanske blev lika bra det. Men det är alltid kul att göra mål, menar han.

Summering på värmländska

Per-Erik Johnsson tränade Skellefteå under lagets två första elitseriesäsonger efter klubbens sexton år långa allsvenska exil. Nu fick han lämna sin gamla hemmahall som förlorare, i vad som har hans sista match som Färjestadstränare.

- Jag vet inte, jag tycker att vi kramade ur det som gick att få ur. Det är så lite som avgör. Kanske vi skulle ha lagt mer enkla puckar på mål och chansat mer bara. Då vi gjorde det fick vi bra tryck på dem.

- Kanske hade vi dem i säckan lite då...eller nej, ikväll är inte det så roligt, suckar Johansson.

- Nu ska jag gå och bränna panne i väggen, summerar han på värmländska.

För Skellefteå är detta klubbens andra raka semifinalplats och där väntar nu HV71 - en klubb som Skellefteå har ett lite speciellt förhållande till. Mycket tack vare, eller på grund av, Martin Thörnbergs knätackling ifjol på Skellefteås stjärna Niko Dimitrakos.

- Kul med HV, det brukar bli bra matcher mot dem. Och ska man ta guld, måste man förbi HV71 i år, menar Andreas Hadelöv.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!