Fler stjärnor - det är Timrås guldsatsning.
Fler stjärnor - det är Timrås guldsatsning. - Foto: Bildbyrån

Timrås guldplan: Större spelarbudget

Linköping och Frölunda har båda gått ut och förklarat att man måste dra ner på kostnaderna till nästa säsong.


SUNDSVALL. I Timrå är läget tvärtom. Där kommer man öka sin spelarbudget till kommande säsong.

- Vi kommer inte att sänka vår lönebudget för kommande säsong, istället handlar det om en ökning, säger klubbdirektören Thomas Johansson till dagbladet.se och förkunnat att det rör sig om "ett par miljoner" extra.

Inför den här säsongen valde klubben att dra ner budgeten för att säkra upp ekonomin. Utfallet blev inte det man hade förväntat sig och därför ändrar man nu strategi.

- Man blir hårt straffad när det inte går så bra. Kommer inte resultaten så kommer inte publiken. Det som vi tappade på publiken täcks inte upp med de pengarna som vi sparade på lönerna. Det blir en minusaffär i alla fall och det går inte att snåla sig till framgång, menar Johansson.

Trots att Timrå är en liten klubb i sammanhanget och lyckades ta sig till slutspel med minsta möjliga marginal ser man långt ifrån positivt på att säsongen blev som den blev.

- Vi slutar åtta i serien och lyckas ta oss till slutspel i sista omgången. Innan dess slogs vi för att undvika kvalserien. Det är klart att vi måste försöka få ihop ett betydligt starkare lag kommande säsong. Allt annat vore tjänstefel.

Klubben lär inom kort presentera Perra Johnsson som lagets nya tränare och därefter hoppas klubben förstås på att stortalangerna Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander blir kvar i klubben och utvecklas ytterligare till nästa säsong och att spetsa till truppen med några tyngre namn utifrån

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!