HV-spelarna firar vinsten mot Skellefteå.
HV-spelarna firar vinsten mot Skellefteå. - Foto: SCANPIX

Talangen Adam Almqvist bakom HV:s seger

HV rivstartade matchserien och besegrade Skellefteå på bortaplan med 2-0.

SKELLEFTEÅ. Skellefteå rivstartade matchen och Melker Karlsson hade ett friläge redan efter två minuter. Men det blev inget mål i den första eller i den andra perioden. Trots att HV hade ett ribbskott av Kris Breech och ett stolpskott av David Ullström i den andra perioden.

Istället lossnade det i den tredje perioden. Talangen Adam Almqvist var i skottläge och Andreas Hadelöv var beredd på skott, men talangen valde att passa till den tidigare Skellefteåspelaren, Andreas Falk, som sköt in 1-0 till HV.

– Passningen är på bladet så det var bara att sätta den. Han (Almqvist) har ett jäkla spelsinne. Inte många i vårt lag som sitter inne på det, säger Andreas Falk till Kanal 9.

Efter målet försökte Skellefteå att pressa på, men HV punkterade matchen efter 16.52. Teemu Laine satte pucken bakom Andreas Hadelöv.

Efter första matchen är det fördel till HV.