3 av 5
4 av 5
5 av 5

Utdömda AIK har fått häng

Utdömda av expertisen efter förlusterna mot Södertälje, Rögle och Leksand. Men AIK har rest sig efter två raka segrar i dubbelmötet mot Almtuna och har fått häng på andraplatsen igen.

UPPSALA. Efter Rögles poängtapp mot Leksand är AIK nu med i matchen och spelar de kommande två matcherna vad som kommer avgöra klubbens öde. Nästa omgång ställs man hemma mot Leksand. Därefter borta mot Rögle.

Richard Gynge blev AIK-hjälte tillsammans med målvakten Fredrik Holmgren.

Gynge skickade in segerpucken halvvägs in på tredje perioden i numerärt överläge efter att matchen stått 1-1 sedan mitten av första. Holmgren i AIK-målet stod för 30 räddningar i matchen där Almtuna vann skotten med 31-21. I andra perioden hade man ett 1.45 långt spel i fem mot tre utan att förvalta chansen man bjöds.

Segern betyder att AIK är en poäng bakom Rögle och två poäng före Leksand efter sex omgångar.