1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

"Vi lever fortfarande"

Inte mycket att glädjas åt efter två perioder. Men den här gången lät sig inte Leksand förnekas. Pelle Prestberg ordnade fram en förlängning där Jussi Pesonen sänkte Rögle. - Jag har tränat på det där avslutet, säger finländaren om sitt macthvinnande 2-1-mål.


ÄNGELHOLM. Vinna eller näst intill försvinna. Förutsättningarna var tuffa för Leksand inför långfredagens bortamötet med Rögle i Lindab Arena. En förlust hade inneburit sex poängs försprång för Ängelholmslaget.

Efter två perioder såg det inte heller särskilt ljust ut. Rögle hade varit det bättre laget och även fått ett sent ledningsmål i slutet av den andra perioden sedan Mario Kempe snappat upp pucken och slagit in 1-0 bakom Joacim Eriksson.

I tredje perioden fick Leksand emellertid omedelbar utdelning när Thomas Rhodin la upp pucken för Pelle Prestberg. Hans tunga direktskott letade sig förbi Jürgen Penker, som fick hoppa in och ersätta en skadad Cristopher Nihlstorp efter den första perioden.

Tre poäng efter Rögle

Leksand hade sedan de flesta farliga chanserna innan förlängningen vidtog. Den hann bli drygt två minuter gammal när Jussi Pesonen snappade upp en passning från Oliver Ekman-Larsson och sköt det matchvinnande målet via målvakten Penker.

- Jag har tränat på det där avslutet. Tar man det så där snabbt och maskerat brukar inte målvakten kunna se det hela vägen och det var det som hände nu, säger Pesonen till Viasat Hockey.

- Det var en väldigt tajt match inför en högljudd publik, men jag gillade det.

Bonuspoängen ger Leksand åtta poäng totalt. Man är därmed två efter trean AIK och tre efter tvåan Rögle.

- Vi lever fortfarande, konstaterar Jussi Pesonen. Vi har fyra matcher kvar och vi är medvetna om att vi måste vinna de flesta av dem.

Redan på påskdagen ställs Leksand inför en ny måste-match. Då mot AIK på Hovet.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!