Anger tvåmålskytt mot Luleå

Luleås Jarosla Obsut gjorde matchens första mål, efter det dominerade Djurgården.

Luleås Jarosla Obsut gjorde matchens första mål, men efter det var det de gästande stockholmarna som dominerade. Djurgården vann med 2-6. Både Niklas Anger och Tim Eriksson blev tvåmålsskyttar. Att Luleås Anders Burström gjorde mål i sista perioden kunde inte rädda hemmalaget från förlust.

Matchen var en riktigt underhållande uppgörelse i högt tempo, där hemmalaget fick en drömöppning genom mål i numerärt överläge efter drygt två minuter.

Men sedan arbetade sig Djurgården sakta in i matchen, och tog över helt i andra perioden.

Stockholmslaget spelade enkelt och utnyttjade sina chanser exemplariskt, medan hemmalaget såg nervöst ut och brände sina.

Mattias Modig i Luleåkassen spelade inte på topp, och lämnade farliga returer, medan Stefan Ridderwall var säker i motståndarmålet.

Inför slutrundan var ställningen 1-4, och Luleås coacher vaskade om i kedjorna, men lyckades inte förändra matchbilden.

Segern på trettondagen var Djurgårdens sjätte i rad över Luleå, och innebär att Stockholmslaget inte längre ligger på kvalplats i tabellen.