- Foto: BILDBYRÅN

Falks makalösa vändning

Sudden death och utvisning för David Petrasek. Ridån var på väg ner för HV71. Då klev Andreas Falk fram.


SKELLEFTEÅ. Andreas Falk blev den stora hjälten för dagen för HV71 när man kopplade bra grepp om semifinalserien mot Skellefteå igen.

Men det såg mörkt ut ett par gånger om för HV i matchen där man låg under med både 0-1 och 1-2. I tredje perioden missade man ett numerärt överläge i slutskedet av matchen där man spelade större delen i sex mot fyra.

Men greppet man skapade sig med Stefan Liv plockad gav ändå utdelning. Till slut.
Janne Niinimaa lossade kanonen från blå och framför mål stod Andreas Falk som petade in returen. Det återstod bara 1.42 av matchen då och HV71 hade pressat på stenhårt hela perioden.

- Det var riktigt sköt. Det kändes som att vi verkligen förtjänade det. Vi tryckte på i två perioder och Hadelöv spelade riktigt bra, men till slut fick vi in den, sade Falk till Kanal 9.

I förlängningen höll han sig framme igen. Spelaren som bara växer när det vankas slutspel. Det var ju samma sak redan ifjol då han ofta var i centrum, precis som nu och får mer uppmärksamhet under mars-april än han får september-februari.

HV71 fick David Petrasek utvisad och Skellefteå fick chansen att sätta in dödsstöten tidigt i förlängningen.

Men det tog bara 21 sekunder innan Andreas Falk såg öppningen och inte helt olikt Troy Polamalu fångade upp en illa väl vald passning från Jimmie Ericsson och rushade tvärs över isen och överlistade Andreas Hadelöv efter att ha skrinnat ifrån David Rundblad.

- Pucken studsade rätt till slut. Men det är hårt jobb som ligger bakom. Men allt cred till grabbarna. Det är bara tur att det är jag som gör målen, sade Falk.

- Det är slumppuckar som avgör. Det är såna grejer som händer när det är slutspel.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!