Stockholm

Mårtensson "mår pyton"

. Foto: Bildbyrån

Tony Mårtensson missade onsdagen fjärde semifinalmatch i Globen. Nu tyder allt på att han även tvingas avstå från kvällens ödesmatch, där poängkungens Linköping blir utslaget ut slutspelet vid förlust.


Läs mer

LINKÖPING. Under gårdagen uppgavs magsjuka som anledningen till Tony Mårtenssons frånvaro. Tidigare under slutspelet har han emellertid hämmats av en ljumskskada. I ett sms till corren.se skriver Tony Mårtensson:

"Jag mår pyton. Det jag äter kommer ut direkt, så jag är inte så positiv just nu."

LHC:s sportchef Johan Hemlin försöker hålla hoppet vid liv.

- Jag bedömer det som 50-50. Vi får avvakta och se hur han känner sig under dagen.

Djurgården vann gårdagens match med 2-1 efter att Timmy Pettersson avgjort tillställningen i förlängningen. Lagets assisterande tränare Tomas Montén ser det som positivt att lagen möts igen så pass nära inpå den fjärde semifinalen. Inte bara för att Djurgården har hemmafavör eller att Tony Mårtensson eventuellt saknas.

- Vi spelade på mycket folk hela matchen, med mer folk än Linköping, och jag hoppas att vi kan ha nytta av det i nästa match men jag tycker att Linköping var bättre än oss i den första perioden igår och det måste vi ändra på till i dag, säger Montén till difhockey.se.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.