DIF finalklara - krossade LHC

Djurgården är finalklara efter att ha krossat Linköping med hela 5-1.- De var helt enkelt bättre än oss, säger Linköpings tränare Slavomir Lener till Nyheter24.

STOCKHOLM. Det blev inte mycket till match i den femte semifinalsdrabbningen mellan Djurgården och Linköping. Hemmalaget tog kommandot redan från början och hade inga problem att besegra LHC inför ett nästintill slutsålt Globen.

I går behövde Jan Hlavac endast en minut på sig för att ge sitt Linköping ledningen. I dag dröjde det något längre för Nicklas Danielsson att näta för Stockholmslaget - 1.41 minuter var allt han behövde för att säkra drömöppningen.

Gästerna hade inte mycket att säga om. Istället drygade Timmy Pettersson dryga ut ledningen i power play och såg till att Djurgården lämnade isen med en 2-0-ledningen efter den inledande perioden.

Mellanperioden blev även den en lätt historia för hemmalaget. Knappt tre minuter in i perioden gjorde Nichlas Falk matchens tredje mål och strax därefter bombade Kyle Klubertanz in ytterligare en balja.

Andreas Holmqvist fastställde förnedringen när han med med drygt sex minuter kvar gjorde 5-0, innan Jan Hlavac tröstmålade för bortalaget.

"De var vassare än oss"

Linköping föll därmed med 4-1 i matcher och stupade endast ett steg ifrån finalen.

- De var både bättre och vassare än oss, säger Linköpings tränare Slavomir Lener till Nyheter24 om dagens förlust, och fortsätter:

- Jag är inte besviken, eftersom vi försökte. Men de var helt enkelt bättre än oss.

Djurgården kommer att ställas mot HV71, som slog ut Skellefteå i den andra semifinalen.

/

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.