HV71 ställs mot Djurgården i finalen.
1 av 2
HV71 ställs mot Djurgården i finalen. - Foto: SCANPIX
Janne Karlsson har blivit bortskämd med SM-finalen.
2 av 2
Janne Karlsson har blivit bortskämd med SM-finalen. - Foto: SCANPIX

"Låter ju som en walk in the park"

HV71 är framme i sin tredje raka final. Man hade inga som helst problem att manövrera ut Skellefteå i den femte semifinalen och vann med 4-1. För Janne Karlsson innebar det att han fört sitt tredje lag till SM-final.- Siffermässigt låter det ju som en walk in the park, men dom som följt matcherna vet ju att vi fått kriga mot både Timrå och Skellefteå, säger succétränaren.


Janne Karlsson börjar kunna det där med SM-finaler. Han, om någon, vet hur man tar sig till finaler.

Sedan 2003 har han varit i SM-final sex gånger. 2003, 2005 och 2006 med Frölunda. 2007 och 2008 med Linköping och nu 2010 med sitt tredje lag, HV71.
Ett imponerande facit.

4-1 i matcher i både semifinal och kvartsfinal, trots stentuffa matcher nästan rakt igenom. Något som Janne Karlsson också var den första att skriva under på.

- Siffermässigt låter det ju som en walk in the park, men dom som följt matcherna vet ju att vi fått kriga mot både Timrå och Skellefteå, sade Karlsson till Canal Plus efter segern.

Den femte semifinalmatchen blev den siffermässigt klart enklaste för HV. Man fick snabb utdelning och hade 2-0 i första perioden och ryckte till 4-0 i andra innan Skellefteå fick in sitt tröstmål.

Därefter bevakade HV mest sin ledning.

Samtidigt som resultatet gjorde att matchen kändes säker från start till mål, var det kanske den match i finalserien där HV71 faktiskt anföll minst och lät Stefan Liv jobba mellan stolparna istället.

- Vi är effektiva för kanske första gången i slutspelet, sade Stefan Liv.

- Det var nog min bästa match. Den som varit mest att göra i också, fortsatte Liv som stoppade 36 skott i matchen och kravlade sig över 90 i räddningsprocent i och med matchen.

Det målet som kanske var mest avgörande för matchen, inte bara för att det blev det matchvinnande målet, var troligen Jukka Voutilainens 2-0-mål.

Thörnberg spelade fram pucken i luften till Voutilainen som på offensiv blå tog ner pucken på volley, lade den till rätta och klappade till från distans.

- Jag sköt och blev väl mest förvånad själv att den satt, kommenterade finländaren sitt mål.

Och Andreas Hadelöv i Skellefteåkassen erkände själv att det var ett mål han borde ha tagit.

- Sen släpper jag ett billigt mål också... det andra där. Det räcker inte mot HV.

Skellefteås succémålvakt var annars relativt nöjd med slutspelet som sådant. Laget förlorade bara tre matcher under ordinarie tid i slutspelet, men hade förtvivlat svårt i sudden death där man torskade fyra av fem försök.


- Hade man sagt innan säsongen att vi skulle spela slutspel mot Färjestad och HV och bara förlora tre matcher på full tid, så hade man väl tyckt att det hade varit rätt bra, menade Hadelöv.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!