- Foto: BILDBYRÅN

Anledningen till Hedströms fiasko

Jonathan Hedström återvände till Luleå - och floppade brutalt. Nu tror han sig ha hittat anledningen till misslyckandet, skriver Norrbottens-Kuriren.


LULEÅ. En svampinfektion i magen.

- Svampen heter candida och den söndrar liksom ut gifter som förlamar kroppen och stjäl näring, berättar 32-åringen för tidningen.

- Jag har inte pratat om det här tidigare så nu känns det skönt att ha gjort det. Skönt att få en förklaring på varför det känts som det gjort under säsongen.

Det blev bara två mål på 48 matcher från den tidigare landslagsspelarens klubba. Detta under en säsong som han kände sig oförklarligt trött och hade stora problem med magen.

- Sista matchen satt jag på dass nästan hela tiden, magen har varit helt hopplös. Allt från förstoppning till diarré och hemorrojder. Jag har inte förstått vad som varit fel och givetvis funderat en hel del, jag är ju en sådan person, säger han till kuriren.nu.

Nu äter han penicillin och går på en specialdiet diet för att få bukt med problemen.

- Det är en makalös lättnad att äntligen få veta. Jag känner att jag har flera år kvar i kroppen och det har varit oerhört frustrerande när jag inte orkat. En del dagar har det känts ganska bra för att nästa dag vara orkeslös igen.

Om det blir någon fortsättning i Luleå är oklart. Jonathan Hedström håller tummarna.

- Min agent pratade med "Osten" förra veckan och sedan har jag inte hört så mycket, men de avvaktar väl lite. Jag har ju inte rosat marknaden direkt så det kan man förstå. Jag hoppas att det ska lösa sig med Luleå, men oavsett vilket så kommer vi att bo kvar i Luleå. Vi ska inte flytta någonstans.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.