- Foto: Scanpix

Frölunda rensar i truppen efter misslyckad säsong

Frölunda vill bygga om sitt lag inför nästa säsong och rensar därför en hel del i spelartruppen.


GÖTEBORG. Sedan tidigare står det klart att Joakim Andersson sticker till Nordamerika och Janne Niskala försvinner till KHL. Utöver dessa båda kommer även norrmannen Martin Röymark och forwarden Jens Karlsson att lämna Göteborgsklubben. Det skriver Frölunda i ett pressmeddelande på måndagen.

- Vi måste minska antalet forwards i A-truppen. När vi slutade säsongen hade vi 15 forwards, och det är lite för många, säger general managern Kent Norberg.

Röymark värvades från norska Sparta Sarpsborg inför säsongen. Detta efter att ha snittat mer än en poäng per match i norska ligan. I elitserien var han långt ifrån lika produktiv och gjorde bara fem mål och nio poäng på 55 omgångar i grundserien. 23-åringen, som företrädde Norge i OS, var ombytt i sex av sju slutspelsmatcher mot Linköping, utan att göra poäng.

Jens Karlsson, som spelade A-lagshockey för Frölunda mellan 2000 och 2005, hämtades in från Borås innan transferfönstret stängde i januari. Han gjorde ett mål och tre poäng på tio grundseriematcher och var sedan poänglös i fyra slutspelsmatcher. 27-åringen hann även göra 37 poäng (14+23) på 41 allsvenska matcher med Borås.

Hockeysverige.se

/
/
KHL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!