- Foto: BILDBYRÅN

SSK landar stjärnback

Södertälje hade knappt hunnit säkra sin elitseriestatus innan man lyckades knyta till sig sin första backförstärkning till nästa säsong. Det blev finska ligans poängstarkaste back. - Det är givetvis väldigt skönt att en viktig pusselbit inför kommande säsong är klar, säger Peter Larsson.


SÖDERTÄLJE. Ifjol var en av Södertäljes hetaste backvärvningar Ryan Glenn. I år tar man lite hårdare sats och bara tre dagar efter att man säkrade sin fortsatta elitseriestatus fick man klart med Markus Seikola.

Den 27-årige backen har sedan tidigare ett och ett halvt års erfarenhet av elitseriespel med Frölunda, där han sköt 27 poäng på 58 matcher 2006 till 2007 har de senaste säsongerna haft ett stort lyft i den finska ligan.

Efter flytten från Göteborg gjorde han en inte alltför poängstark säsong i HPK innan han flyttade till Tammerfors, där han gjort succé för Ilves och svarat för 35 mål och 49 assist på 105 matcher senaste två åren.

Siffror som gjort honom till ligans målbästa back två år i rad (18 respektive 17). Den gångna säsongen vann han dessutom backarnas poängliga (39 poäng) och var tvåa (45 poäng, två bakom Frölundaaktuelle Mikko Mäenpää) året innan.

- Det är givetvis väldigt skönt att en viktig pusselbit inför kommande säsong är klar, vi hade under säsongen brister i vårt powerplayspel och kände att vi behövde förstärka truppen med en rörlig, spelskicklig back med ett bra skott. Markus uppfyller alla de kriterierna. Vi gillar även att han inte
tvekar att använda kroppen i närkampsspelet, säger assisterande tränaren Peter Larsson i ett pressmeddelande.

Seikola blev finsk mästare med TPS Åbo 2001, men fick avsluta den gångna säsongen med att rädda kvar FM-ligans klart sämsta lag Ilves (där Ryan Glenn för övrigt avslutade sin säsong) i högstaligan via kvalspel mot Jokipojat

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!