- Foto: Scanpix

Poängkungen klar för Timrå

Poängkung i SM-liiga för ett år sedan. Nu flyttar Kim Hirschovits till Timrå. HIFK-stjärnan har skrivit ett tvåårskontrakt med elitserieklubben.- Han har under flera år varit en av finska SM-liigas bästa centrar, säger sportchefen Stefan Lindqvist.


TIMRÅ. Timrå går sannolikt miste om kanadensaren Daniel Corso till nästa säsong. Klubben har nu hittat den troliga ersättaren i Finland. Snart 28-årige Kim Hirschovits.

Den spelskicklige centern var så sent som för ett år sedan hela SM-liigas bästa poängplockare då han svarade för 66 poäng (18+48) för HIFK. Den gångna säsongen blev långt ifrån en lika stor succé. Hirschovits gick back 22 poäng, men lyckades ändå vinna den interna poängligan i laget.

- Vi är naturligtvis väldigt glada att Kim kommer att spela i Timrå de kommande två åren. Han har under flera år varit en av finska SM-liigas bästa centrar, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist till klubbens webbsida.

- Kim är en mycket kompetent spelare och en mycket bra kille som dessutom besitter stora ledaregenskaper. Jag är övertygad om att Kim kommer att passa in utmärkt i Timrå IK och bli en viktig del av laget.

På meritlistan har Kim Hirschovits ett JVM-brons från säsongen 2001/02 samt en andra- och en tredjeplats i SM-liiga.

Han draftades i sjätte rundan av New York Rangers 2002, men har bortsett från sex matcher med Chicago Steel i USHL 2001/02 aldrig spelat utanför Finland.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!