- Foto: Bildbyrån

Luleå hämtar ännu ett allsvenskt förvärv

Luleå värvar högt och lågt från Allsvenskan så här inledningsvis på Silly Season. Elias Fälth och Robin Andersson är klara och både Kim Karlsson och Sebastian Eriksson ska provspela.


LULEÅ. Nu ska dessutom Västerås tekniker Sebastian Meijer vara klar för klubben. Enligt VLT har han skrivit på för två säsonger i Luleå och gör ett nytt elitserieförsök efter att tidigare ha misslyckats i både HV71 och Leksand.

- Allt blev klart i går. Jag kan inte säga vilken klubb det är än men jag lämnar VIK. Min nay klubb måste gå ut med det först innan jag får prata om det. Sånt är de väldigt noga med. Det är dags för en ny utmaning och det känns riktigt skönt, säger Meijer till tidningen och kan alltså inte bekräfta att det rör sig om Luleå.

Meijer har, likt stora delar av Västerås, haft en ganska tung säsong. Han gjorde bara sju mål och 20 assist på 45 matcher, att jämföra med fjolårssäsongen då han spelade med Pär Arlbrandt och Niklas Olausson och med 29 mål var tredje målbäst i hela Allsvenskan.

- Den här säsongen var långt ifrån lika bra som den förra. Samarbetet med Niklas Olausson och Pär Arlbrandt fungerade riktigt bra förra året. Så visst har man saknat dem lite, menar Meijer som nu alltså kan återförenas med sina forna kedjepolare.

När den 25-årige tidigare JVM-spelaren gjorde sitt senaste elitserieförsök var han i Leksand 05/06 och gjorde då bara sex poäng på 49 matcher. Innan dess gjorde han en och en halv elitseriesäsong som junior i HV71.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!