Mattsson säkrade hemmaseger

Med några minuters mellanrum i tredje perioden satte Jesper Mattsson två mål.

Färjestad tog en rättvis seger mot Skellefteå efter en rejäl islossning i sista perioden.

Dominik Granak gjorde 2-1 efter endast 1.45 i tredje perioden och gav hemmalaget extra luft under vingarna. Jesper Mattsson utökade efter knappt halva perioden då han slog till med Färjestads första powerplay-mål på tio matcher. Mattsson nöjde sig inte med det utan gjorde även helt avgörande 4-1 några minuter senare. Dick Axelsson snyggade till siffrorna ytterligare med sitt första mål i FBK-tröjan.

Skellefteå såg ut att ha ett litet övertag inför sista perioden och arbetade bra men puckstudsarna var på Färjestads sida.

Skellefteås enda mål gjorde Mikael Renberg och noterades därmed för sin första poäng sedan han gjorde comeback i mellandagarna.

Matchen slutade 5-1.