- Foto: Bildbyrån

Carlsson återvänder till SSK: "Känns helt rätt"

Han lämnade Södertälje för sju år sedan. Nu är han tillbaka. På tisdagen skrev Mattias Carlsson under ett tvåårskontrakt med SSK.- Vi ser honom just nu som en spelare i andrakedjan, säger tränaren Peter Popovic.


SÖDERTÄLJE. Det var efter säsongen 2002/03 som Nyköpingsonen Mattias Carlsson lämnade Södertälje för allsvenskt spel med Rögle. Där utvecklades han stegvis under fyra säsonger innan han skrev på för Linköping 2007. Efter tre säsonger i Östergötland är det dags för ett nytt klubbyte.

Nu sluter 30-åringen cirkeln genom att återvända till Södertälje. Kontraktet med Sportklubben är skrivet på 2+1 år.

- Det känns helt rätt för mig att spela för SSK. Det känns som moderklubben fastän jag kom dit först som junior. När jag blev kontaktad så behövde jag inte fundera så värst mycket. Det ska bli riktigt kul och spännande och jag ska göra mitt bästa för att bidra till att lyfta klubben ett snäpp, säger han i ett pressmeddelande från SSK.

Mattias Carlsson gjorde 13 poäng (6+7) på 50 matcher i grundserien den gångna säsongen. I slutspelet blev det fem poäng (2+3) på tolv matcher. Då fick Carlsson en mer framträdande roll på grund av skadorna på Pontus Petterström och Patrik Zackrisson.

- Matte är en riktig speedkula som vi vill använda som vänsterforward för att sätta press högt upp i banan. Vi ser honom just nu som en spelare i andrakedjan men det är ju givetvis inget som vi ristar i sten innan vi går på is. Matte har haft en bra utveckling sedan han lämnade SSK och är en bra kille som sprider positiv energi kring sig, säger SSK-tränaren Peter Popovic.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!