- Foto: Bildbyrån

Modo hämtar in ny back

Modo fortsätter sitt nybygge efter två raka missade slutspel. Idag gjorde klubben klart med landslagsmeriterade backen Daniel Josefsson från Södertälje.


ÖRNSKÖLDSVIK. - Det var dags för någonting nytt och när den här möjligheten dök upp så var det inget svårt beslut att ta, säger Daniel Josefsson själv om flytten i ett pressmeddelande.

28-åringen har spelat för SSK de fyra senaste säsongerna. Han kom till klubben från Rögle i Södertäljes satsning mot Elitserien 2006 och var omgående med och tog upp laget.

- En mycket bra back med stor potential. Daniel har bra skridskoåkning, fint spelsinne och passningssäker. Han gillar att följa med i offensiven och just de här egenskaperna tror vi kommer att passa mycket väl in i framtidens Modo Hockey, säger sportchefen Fredrik Andersson.

I december fick den förre JVM-backen chansen att debutera i Tre Kronor när han fanns med i Channel One Cup i Moskva.

- Min största styrka som spelare är skridskoåkningen. Sedan hoppas och tror jag att jag står för ett pålitligt och stabilt backspel, säger Josefsson vidare.

Modo har varit synnerligen offensiva under våren med nyrekryteringar till laget. Josefsson sjunde i raden av nyförvärv efter Charlie Cook, Anton Hedman, Robert Rosén, Jacob Blomqvist samt målvakterna Nicklas Dahlberg och Tuomas Tarkki.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!