Reser inte till Stockholm.
Reser inte till Stockholm. - Foto: Scanpix

HV-fansen stannar hemma

Djurgården portade HV-fansen från lördagens finalmatch på Hovet. Under dagen har Jönköpingslagets supportrar blivit hotade – därför ställer de in resan till Stockholm.


JÖNKÖPING. Djurgården valde att stoppa HV-fansen på grund av att supportrarna kastade ned föremål på läktaren nedanför i en tidigare finalmatch. Under dagen har HV-supportrarna blivit hotade på en hemsida som tillhör Djurgårdens fans. Nu ställer HV:s supporterklubb, North Bank, in resan till Stockholm.

– Eftersom Djurgårdens IF inte kan garantera oss säkerhet innan, under och efter matchen kommer vi inte att genomföra resan. Vi tänker inte utsätta våra resenärers liv för att det finns idioter som är där för att göra annat, säger Linda Brevitz ordförande i supporterklubben, till Expressen, och fortsätter:

– Vi har haft kontakt med klubbarnas säkerhetsansvariga och de råder oss att inte åka till Stockholm och det tar vi på allvar.

Hans Löfdal, supporterpolis i Stockholm, beklagar att fansen inte kan uppföra sig på matcher.

– Det är olyckligt att inte människor kan bete sig på läktarna. Sedan får man se hur man ska hantera sådana saker, om man antingen ska nolla bortasupportrarna eller om det finns andra alternativ. Man kanske inte ska vara med och skapa en konflikt, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!