- Foto: Bildbyrån

Luleås glädjebesked – Fransson stannar

Luleå fick på fredagen drömbeskedet man väntat på. Stjärnbacken Johan Fransson väljer att stanna. Ja, inte bara stanna... utan stanna i fem år framöver efter sin succésäsong. - Vi är jätteglada över att vi nu har kunnat sy ihop ett långtidskontrakt, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.


LULEÅ. Halva Elitserien har i det närmaste uppgetts vara sugna på succébacken Johan Fransson. Likaså NHL-klubbar och KHL-klubbar.

Men på fredagen kunde Luleå ge det kanske lite överraskande beskedet att Fransson skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

- Johan Fransson är med sin profil, potential och vad han levererat för Luleå Hockey under den senaste säsongen en spelare som vi är jätteglada över att vi nu har kunnat sy ihop ett långtidskontrakt med, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Den 25-årige backen lämnade Luleå 2006 för spel i Frölunda och hamnade sedan i både Ässät, Linköping och Lugano innan han i höstas vände hem till Luleå igen.

Efter att tidigare bara ha gjort 14 poäng som bäst på en säsong i Elitserien slog han nu till med 30 poäng, elva mål och 19 assist, vilket gjorde honom till sjätte bästa back i poängligan.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!