Wikegård: "HV värdiga vinnare"

Niklas Wikegård hyllar de nyblivna svenska mästarna efter seger på Hovet mot Djurgården och menar att det utan var det rätta laget som vann.- Det råder ingen tvekan om att det bättre laget vann, säger han till Nyheter24.


STOCKHOLM. HV71 blev till slut numret för stort för Djurgården, som på den sjätte finalmatchen återigen föll mot Jönköpingslaget.

Nyheter24 träffade experten och Nyheter24-bloggaren Niklas Wikegård direkt efter matchen. Och att det var fel lag som vann tycker han verkligen inte.

- HV började lite skröpligt i början. Men ju längre finalserien gick så märktes det att HV är lite bredare, de är lite skickligare och mera rutinerade. På något vis har Djurgården lyckats hänga kvar genom ett jäkla jobb och lite flyt, säger han, och fortsätter:

- Men det råder ingen tvekan om att det bättre laget vann. HV71 var det bästa laget redan från början och det är starkt av dem att vara favoriter och sedan vinna.

HV71 vann sitt fjärde SM-guld efter fyra sudden death-vinster. Men att de ska vara mindre värda titeln för det håller Wikegård inte med om.

- De är värdiga mästare på alla sätt och vis och har alla förutsättningarna att vara med i toppen även nästa år, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!