- Foto: Scanpix

Linköping värvar Djurgårdare

Linköping har gjort klart med sina två första nyförvärv. På tisdagen presenterades anfallsduon Andreas Molinder och Michael Holmqvist av LHC.- Jag blev väldigt överraskad då LHC hörde av sig, säger Molinder.


Andreas Molinder och Michael Holmqvist har varit två spelare i behov av miljöombyten. Ingen av dem har fått överdrivet mycket speltid i Modo respektive Djurgården den gångna säsongen.

Nu får de chansen till en nystart i Linköping.

23-årige Molinder elitseriedebuterade för Modo 2006, men har inte lyckats etablera sig i någon av Ö-vikslagets toppkedjor. Den gångna säsongen gjorde han 14 poäng (5+9) på 48 matcher.

- Det är en ung och utvecklingsbar spelare med stor potential. Det ska bli oerhört spännande att se honom i LHC kommande säsong, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens webbsida.

Själv är Molinder smickrad över topplagets intresse.

- Jag blev väldigt överraskad då LHC hörde av sig. Det har alltid varit bra matcher då vi har mött LHC och de har ett offensivt skickligt lag. Det ska bli roligt.

"Har accepterat rollen som vi kan erbjuda"

Michael Holmqvist, 30, var nära spel i Linköping redan 2005. Då hade han skrivit på ett kontrakt, men försvann till NHL och Chicago Blackhawks. Sedan dess har han hunnit med spel i både Frölunda och Djurgården.

- ”Micke” har accepterat rollen som vi har kunnat erbjuda och jag tror det finns goda möjligheter för honom att göra en bra säsong i LHC, säger Johan Hemlin.

Holmqvist gjorde 18 poäng (9+9) på 52 matcher under grundserien. I slutspelet användes han ytterst sparsamt av Djurgårdens tränare Hardy Nilsson och gjorde bara två assist på nio matcher.

Den tidigare jättetalangen vann SM-guld med Färjestad 1998 och har blivit finsk mästare med TPS Åbo 2000 såväl som 2001. I NHL gjorde han 35 poäng (18+17) på 156 matcher med Anaheim Ducks och Chicago Blackhawks.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!