- Foto: Bildbyrån

Petrasek väljer KHL - trots SM-guld med HV71

Veteranen David Petrasek lämnar guldlaget HV71 för spel i KHL och Dynamo Minsk.


MINSK. David Petrasek har tagit sitt beslut. Det blir spel i KHL nästa säsong, men det blir inte i någon av de klubbarna som tidigare har nämnts i samband med backstjärnan. Till Jönköpings-Posten säger 33-åringen att han har bestämt sig för att flytta till Vitryssland.

- Jag har gjort en helomvändning. Det blir Dynamo Minsk. Det har inte varit aktuellt förrän nu på slutet, säger han till tidningen.

Petrasek slog nytt poängrekord för backar i elitserien den gångna säsongen. På 52 matcher gjorde han 15 mål och totalt 53 poäng. Spekulationerna kring var han skulle hamna har varit många, men Petrasek avslöjar i efterhand att han redan tidigt hade beslutat sig för att lämna HV71 efter säsongen.

- Det bestämde jag mig för redan innan säsongen började, säger Petrasek.

Dynamo Minsk, där VM-aktuelle Jonas Andersson spelade den gångna säsongen, missade Gagarin Cup-slutspelet i år. Klubben har haft flera elitseriebekantingar i laget, däribland Martin Sevc, Richard Lintner, Ossi Väänänen och Ville Peltonen. Alla fyra fick emellertid lämna klubben efter säsongens slut.

- Det känns väldigt bra just nu. Jag har kollat runt mycket med folk och jag är övertygad om att Dynamo Minsk är det bästa alternativet, säger David Petrasek.

Hockeysverige.se

/
/
KHL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!