- Foto: SCANPIX

Pääjärvi Svensson kan vara förlorad för Timrå

Timrå har inte fått något besked om Magnus Pääjärvi Svenssons framtid. Pappan och agenten Gunnar Svensson träffade Edmonton Oilers general manager Steve Tambellini under LG Hockey Games. Edmonton vill emellertid avvakta.


TIMRÅ. - Det kommer inte att komma något slutbeslut förrän efter VM är över. Vi hade ett bra snack angående Magnus, men de vill se honom i VM innan de bestämmer sig, säger Gunnar Svensson till Dagbladet.

- Sedan är det ju upp till Magnus också. Även om de skulle komma med erbjudande så måste han ju känna sig mogen också. Så var det för Henrik Zetterberg som valde att avvakta ett år för att han inte kände sig redo.

Edmontons obeslutsamhet vållar problem för Timrå. Sportchefen Stefan Lindqvist vill försöka göra klart truppen så snabbt som möjligt. Nu tvingas han vänta tills efter VM.

- Det är ett problem att inte veta vad som händer med honom. Oavsett beslut så hade det varit bättre att veta så vi hade kunnat agera utefter detta. Det är frustrerande att vänta, erkänner Lindqvist.

- Vi måste titta på ett Timrå utan Magnus då risken är stor att han lämnar oss, men givetvis tänker jag inte stänga några dörrar till honom. Det gör väl att vi kanske kommer att vänta med att tillsätta den sista forwardsplatsen innan han har bestämt sig.

Magnus Pääjärvi Svensson var Oilers förstaval i draften förra sommaren. Edmonton var sämst i hela ligan den gångna säsongen och vill göra en nysatsning på yngre spelare nästa säsong. Om Pääjärvi är en del av den avgörs alltså inte förrän i slutet av maj.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!