Stefan Liv
1 av 6
Stefan Liv - Foto: Fredrik Rostedt
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Liv klar för KHL: "De tror på mig"

På fredagen blev det officiellt, då meddelade KHL-klubben Sibir Novosibirsk att man gjort klart med HV71:s keeper Stefan Liv. - De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, säger 29-åringen.


JÖNKÖPING. Målvakten Stefan Liv var med och förde HV71 till klubbens fjärde SM-guld, men nu är det tack och adjö. På fredagen presenterades han av KHL-klubben Sibir Novosibirsk på klubbens officiella hemsida.

- Det blir en stor och häftig utmaning för mig. De har följt mig ända sedan jul. De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, det betyder också mycket, säger Stefan Liv till jnytt.se.

Säsongen 2009/10 var en besvikelse, klubben missade slutspelet. Man hade problem med just målvaktsbiten och använde fyra olika burväktare under säsongen.

- De gör en nystart med ny ledning och allt så det känns bra att komma dit. Allt verkar bra på förhand och Novosibirsk är Rysslands tredje största stad. Det ska bli ett roligt äventyr, säger Stefan Liv.

- Jag lämnar HV och Jönköping med en tår i ögat. Jag hoppas jag får chansen att spela där igen i framtiden.

Det spekuleras i att det blir ett lönelyft på fem miljoner kronor i penningstinna KHL, men det har Stefan Liv inga kommentarer till. I första hand säger han sig också söka en ny utmaning. För tre år sedan försökte han ta en plats i Detroit Red Wings men misslyckades.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.