Stefan Liv
1 av 6
Stefan Liv - Foto: Fredrik Rostedt
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Liv klar för KHL: "De tror på mig"

Publicerades: 8 Maj 2010, 08:13, Uppdaterades: 8 Maj 2010, 12:12

På fredagen blev det officiellt, då meddelade KHL-klubben Sibir Novosibirsk att man gjort klart med HV71:s keeper Stefan Liv. - De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, säger 29-åringen.


JÖNKÖPING. Målvakten Stefan Liv var med och förde HV71 till klubbens fjärde SM-guld, men nu är det tack och adjö. På fredagen presenterades han av KHL-klubben Sibir Novosibirsk på klubbens officiella hemsida.

- Det blir en stor och häftig utmaning för mig. De har följt mig ända sedan jul. De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, det betyder också mycket, säger Stefan Liv till jnytt.se.

Säsongen 2009/10 var en besvikelse, klubben missade slutspelet. Man hade problem med just målvaktsbiten och använde fyra olika burväktare under säsongen.

- De gör en nystart med ny ledning och allt så det känns bra att komma dit. Allt verkar bra på förhand och Novosibirsk är Rysslands tredje största stad. Det ska bli ett roligt äventyr, säger Stefan Liv.

- Jag lämnar HV och Jönköping med en tår i ögat. Jag hoppas jag får chansen att spela där igen i framtiden.

Det spekuleras i att det blir ett lönelyft på fem miljoner kronor i penningstinna KHL, men det har Stefan Liv inga kommentarer till. I första hand säger han sig också söka en ny utmaning. För tre år sedan försökte han ta en plats i Detroit Red Wings men misslyckades.

Relaterat
DIF-målvakt helt klar för NHL
Djurgårdens duktige målvakt Gustaf Wesslau försvinner som väntat till NHL och Columbus Blue Jackets. Ett ettårskontrakt ska vara påskrivet och det blir ett rätt bra lönelyft. - Han är klar för NHL, bekräftar agenten.
Lundström nobbar Växjö - väljer Frölunda
Sundsvalls målvakt Joakim Lundström var inställd på ytterligare en säsong i allsvenskan. Nu kan det emellertid visa sig att det blir spel i elitserien för 26-åringen.
Stefan Liv njuter och funderar
Målvakten Stefan Liv njuter ännu så länge av SM-guldet med HV 71. Återstår att se om det blir en fortsättning i klubben eller om KHL lockar allt för mycket. - Förhoppningsvis tar det någon vecka innan det är klart, säger stjärnan.
HV-stjärna förlorad till Ottawa
HV 71 förlorar sin guldforward André Petersson till NHL och Ottawa Senators. Dock väntas klubben hyra ut honom till HV igen – om han inte gör väldigt bra ifrån sig på campen.
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

1 timme sedan

Grant om herrdominansen: "De har missat"

2 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

3 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

3 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

3 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.