Stockholm

Liv klar för KHL: "De tror på mig"

Stefan Liv
1 av 6
Stefan Liv. Foto: Fredrik Rostedt
2 av 6
. Foto: Scanpix
3 av 6
. Foto: Bildbyrån
4 av 6
5 av 6
6 av 6

På fredagen blev det officiellt, då meddelade KHL-klubben Sibir Novosibirsk att man gjort klart med HV71:s keeper Stefan Liv. - De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, säger 29-åringen.


Läs mer

JÖNKÖPING. Målvakten Stefan Liv var med och förde HV71 till klubbens fjärde SM-guld, men nu är det tack och adjö. På fredagen presenterades han av KHL-klubben Sibir Novosibirsk på klubbens officiella hemsida.

- Det blir en stor och häftig utmaning för mig. De har följt mig ända sedan jul. De tror verkligen på mig och det ska vara en svensk till på väg in, det betyder också mycket, säger Stefan Liv till jnytt.se.

Säsongen 2009/10 var en besvikelse, klubben missade slutspelet. Man hade problem med just målvaktsbiten och använde fyra olika burväktare under säsongen.

- De gör en nystart med ny ledning och allt så det känns bra att komma dit. Allt verkar bra på förhand och Novosibirsk är Rysslands tredje största stad. Det ska bli ett roligt äventyr, säger Stefan Liv.

- Jag lämnar HV och Jönköping med en tår i ögat. Jag hoppas jag får chansen att spela där igen i framtiden.

Det spekuleras i att det blir ett lönelyft på fem miljoner kronor i penningstinna KHL, men det har Stefan Liv inga kommentarer till. I första hand säger han sig också söka en ny utmaning. För tre år sedan försökte han ta en plats i Detroit Red Wings men misslyckades.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.